Ο Ντίνος Κούης, παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και προπονητής, είναι από τους σημαντικότερους αθλητές που ανέδειξε ο Εύοσμος καθώς έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ενδεικτικά της ποιότητας του ως παίκτη ήταν ότι είναι ο δεύτερος πιο αποτελεσματικός μεσοαμυντικός του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ είναι και από τους ελάχιστους μη επιθετικούς που αναδείχθηκαν πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος (τη σεζόν  1980-81 με 21 τέρματα). Αντίστοιχα, ενδεικτικό του ήθους του είναι ότι στα σχεδόν 17 χρόνια παρουσίας του στα γήπεδα δεν είδε ποτέ κόκκινη κάρτα. Ας δούμε τι λέει ο ίδιος για την καριέρα του και όχι μόνο!

 

Πού γεννηθήκατε;

«Γεννήθηκα στην Ξυλούπολη Θεσσαλονίκης στις 5 Ιουνίου 1955».

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το ποδόσφαιρο;

«Από μικρός μου άρεσε να παίζω ποδόσφαιρο. Κάποια μέρα με είδε ένας σύμβουλος του Αγροτικού Αστέρα, ήρθε στο σπίτι μου και συζήτησε με τους γονείς μου. Αυτοί αρχικά δεν ήθελαν αλλά μετά από μεγάλη παρότρυνση τους έπεισε και έβγαλα δελτίο».

 

Με ποια ομάδα ξεκινήσατε και σε ποια ομάδα συνεχίσατε;

«Ξεκίνησα με την ομάδα του Αγροτικού Αστέρα και συνέχισα στον Αρη, όπου έκλεισα την καριέρα μου!».

Ποιος ο ρόλος του Αγροτικού Αστέρα στον Δήμο του Ευόσμου για το ποδόσφαιρο, για τα «παιδιά της αλάνας» στα χρόνια της αθωότητας, όπως συνηθίζουν να λένε οι ποδοσφαιριστές της γενιάς σας;

«Ο Αγροτικός Αστέρας είναι μία ιστορική ομάδα και διαχρονική, όπως καταλαβαίνεις. Σαν σύλλογος είναι ένα κίνητρο για τους νέους. Ανέκαθεν βοηθούσε τους νέους να εξελιχθούν πρώτα ως άνθρωποι και έπειτα ως ποδοσφαιριστές».

Ποιος σας βοήθησε στην καριέρα σας;

«Από την αρχή της καριέρας μου όλοι οι προπονητές συνέβαλαν να εξελιχθώ. Σημαντική ώθηση μου έδωσαν οι συμπαίκτες και στις δύο ομάδες, οι οποίοι ήταν κοντά μου σε όλες τις ποδοσφαιρικές στιγμές της καριέρας μου».

Το όνομά σας είναι Κωνσταντίνος Κούης, παρ’ όλα αυτά έχετε γίνει γνωστός ως Ντίνος Κούης. Υπάρχει κάποια ιστορία με την αλλαγή του ονόματός σας;

«Την αλλαγή αυτή την έκανε ο Γιάννης Διακογιάννης, ο οποίος ήταν ένας από τους καλύτερους δημοσιογράφους».

Θεωρείστε ηγετική φυσιογνωμία στο ποδόσφαιρο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Ποιες είναι οι καλύτερες στιγμές σας και ποια είναι η σημαντικότερη για εσάς;

«Στις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας μου ήταν η παρθενική μου εμφάνιση με τα χρώματα του Αγροτικού Αστέρα. Εξίσου σημαντική ήταν η πρώτη μου συμμετοχή με τον Αρη. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια από τα γκολ μου, γιατί το κάθε ένα είχε τη σημασία του».

 

Ποια είναι η πιο σημαντική αξία για εσάς ως αθλητή μετά από τα τόσα χρόνια της καριέρας στο ποδόσφαιρο;

«Ενας ποδοσφαιριστής από την αρχή της καριέρας του μέχρι το τέλος πρέπει να είναι ταπεινός και να τον διακατέχει το ήθος τόσο εκτός όσο και εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Το σημαντικότερο όμως για μένα είναι ότι μετά το τέλος της καριέρας μου ο κόσμος με θυμάται και με χαιρετάει σε όποιο μέρος βρεθώ. Αυτή είναι η μεγαλύτερή μου επιτυχία»!