Οι σταγόνες σε χρώμα emperor red κυλούσαν σιγά-σιγά, σχεδόν βασανιστικά μέσα στο βαρύ, κρυστάλλινο ποτήρι. Το κρασί υπέροχο, πολύτιμο, σπάνιο, με την υπογραφή Richebourg Grand Cru του 1865. Τα μπριγιάν από το vintage ρολόι του εμβληματικού οίκου Piaget έπαιζαν εκτυφλωτικά παιχνίδια με τα κομψά μπουκάλια, τα οποία παρέμειναν κρυμμένα στο τεράστιο κελάρι στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο πριβέ χώρος όπου τα συλλεκτικά πανάκριβα wines κατόρθωσαν να γλιτώσουν από τη μανία των χιτλερικών στρατευμάτων (ιδιαίτερα από τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς του Φύρερ, οι οποίοι εκτός από εκπληκτικά έργα τέχνης έκλεβαν κοσμήματα αλλά και τεράστιας αξίας κρασιά) έμοιαζε κινηματογραφικός. Το κελάρι του γάλλου συλλέκτη (και ιδιοκτήτη εξαιρετικών αμπελώνων) Jean-Claude Boisset βρίσκεται στη Βουργουνδία. Το wine cellar με τα μυθικής αξίας κρασιά έχουν λίγοι, πολύ λίγοι είναι η αλήθεια, την ευκαιρία να τα επισκεφθούν…

«Μαρίτα» – «Μπαρμπαρόσα»
Εκεί άλλωστε πίσω από τα μεγάλα βαρέλια, τα μπουκάλια, το βαρύ ξύλο και τα βελούδινα χαλιά υπάρχουν καλά κρυμμένα μυστικά. Ο τρόπος παρασκευής μερικών από τα καλύτερα και ακριβότερα κρασιά του κόσμου πρέπει να παραμείνει μυστικός.
Υπάρχει κατασκοπευτικό δίκτυο όσο αφορά την παρασκευή σπάνιων κρασιών; Η απάντηση είναι ναι. Οι κινήσεις, τα μυστικά, το πέπλο μυστηρίου, οι άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν επάνω σε αυτά τα projects κάνουν τους σχεδιασμούς των… πολεμικών επιχειρήσεων «Μαρίτα» – «Μπαρμπαρόσα» να μοιάζουν μπροστά τους με παιδικά παιχνίδια. Ο χτύπος του ρολογιού-αντίκα στο κελάρι Boisset μάς θύμισε ότι έπρεπε να εγκαταλείψουμε γρήγορα τον χώρο. Ενιωσα σαν τη Σταχτοπούτα η οποία έπρεπε να εξαφανιστεί πριν μεταμορφωθεί σε… μπουκάλι με κρασί Domaine de la Romanee – Conti Grand Cru του 2004. Ενα κρασί αξίας 13.635 ευρώ.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω