Ετοιμο «να βοηθήσει την προσπάθεια» δηλώνει το ΔΝΤ σύμφωνα με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Τζέρι Ράις η οποία διανεμήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Η Γενική Διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε αμέσως το ΔΣ του Ταμείου για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων του Σαββατοκύριακου.

«Μετά τη συμμετοχή της στις συζητήσεις για την Ελλάδα που έγιναν στις Βρυξέλλες στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Γενική Διευθύντρια ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για το αποτέλεσμα που αποτυπώνεται στην κοινή δήλωση των ηγετών της Ευρωζώνης η οποία δημοσιεύτηκε νωρίτερα σήμερα. Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αχρές και τους ευρωπαίους εταίρους για να βοηθήσει να κινηθεί προς τα εμπρός αυτή η σημαντική προσπάθεια» αναφέρει ο κ. Ράις.

Υπενθυμίζεται ότι στο κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup σημειώνεται ότι το ΔΝΤ θα έχει πλήρη συμμετοχή στο νέο Μνημόνιο και ότι η Ελλάδα θα κάνει αίτηση για ένα νέο πρόγραμμα του Ταμείου (μαζί με επιτήρηση) το οποίο θα διαδεχθεί το υπάρχον που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2016.