Ο βρετανός πρωθυπουργος Ντέιβιντ Κάμερον ανέφερε πως ένα «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα «θα έκανε δύσκολη την παραμονή στο ευρώ», καλώντας σε συμφωνίακαι την ΕΕ να δείξει ευελιξία.

Σε συνέντευξή του τη Δευτέρα, ο Ντ.Κάμερον ερωτήθηκε εάν το δημοψήφισμα της Κυριακής θα έιναι στην ουσία για την παραμονή ή όχι στην Ευρωζώνη.

«Πιστεύω πως προκύπτει» είπε ο βρετανός πρωθυπουργός.

«Εάν ψηφίσουν όχι, βλέπω δύσκολο πώς θα μπορούσε αυτό να συμβιβάζεται με την παραμονή στο ευρώ, επειδή πιστεύω ότι εκεί θα υπήρχει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα» συνέχισε.

«Αλλά αυτό είναι απόφαση του ελληνικού λαού» τόνισε.

Το Λονδίνο, σημείωσε, εξυπηρετεί να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης. «Η ελληνική κρίση δείχνει την ανάγκη για την ΕΕ να δείξει ευελιξία» συμπλήρωσε, εκφράζοντας την ελπίδα του πως θα επικρατήσει «η κοινή λογική».

Ο Ντέιβιντ Κάμερον είπε πως το Λονδίνο έχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης σχετικά με την Ελλάδα, στο οποίο και θα μπούν αυτές τις ημέρες οι «τελευταίες πινελιές».

Η Βρετανία απειλείται από το Ισλαμικό Κράτος

Σήμα κινδύνου από τον Ντέιβιντ Κάμερον για το Ισλαμικό Κράτος. Οι τζιχαντιστές στο έδαφος του Ιράκ και της Συρίας συνωμοτούν για τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βρετανία και σε άλλες χώρες, δηλώνει ο Βρετανός πρωθυπουργός στη σκιά της αιματοχυσίας στο τουριστικό θέρετρο της Τυνησίας και προειδοποιεί ότι το Ισλαμικό Κράτος συνιστά υπαρξιακή απειλή για τη Δύση.

«Υπάρχουν άνθρωποι στο Ιράκ και τη Συρία που συνωμοτούν για να διαπράξουν τρομερές πράξεις στη Βρετανία και αλλού, και όσο το Ισλαμικό Κράτος υπάρχει σε αυτές τις δύο χώρες τελούμε υπό απειλή» ανέφερε ο Κάμερον τη Δευτέρα μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.

Οι δηλώσεις ήλθαν στον απόηχο της επίθεσης στο τουριστικό θέρετρο της Τυνησίας στην οποία έχασαν τη ζωή τους έως και 30 Βρετανοί τουρίστες, με τους Βρετανούς πολιτικούς να κάνουν λόγο για την πλέον αιματηρή μεμονωμένη επίθεση κατά υπηκόων της χώρας μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο μετρό του Λονδίνου το 2005.