Η Εθνική Ασφαλιστική προσφέρει σύγχρονα συνταξιοδοτικά προγράμματα που ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα και δίνουν λύσεις σε κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται πραγματικά για την κάλυψη των συνταξιοδοτικών του αναγκών.

Ειδικότερα, προσφέρει εναλλακτικές συνταξιοδοτικές λύσεις για όλους.

α) Για όσους επιθυμούν από σήμερα να εξασφαλίσουν ένα εγγυημένο και προσυμφωνημένο ποσό μηνιαίας ισόβιας σύνταξης στην ηλικία συνταξιοδότησης που θα επιλέξουν, αποταμιεύοντας ένα σταθερό ετήσιο ποσό, προσφέρει το Ατομικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα διατίθεται με εγγυημένο τεχνικό επιτόκιο 2,75%, α) με την επιλογή της καταβολής περιοδικού ασφαλίστρου, αλλά και β) με την επιλογή της καταβολής εφάπαξ ασφαλίστρου, δίνοντας τη δυνατότητα δημιουργίας σύνταξης και σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Για παράδειγμα, άνδρας ή γυναίκα 35 ετών επιθυμεί συμπληρωματική σύνταξη στην ηλικία των 65 ετών, επιλέγοντας το Ατομικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα και καταβάλλοντας 97,5 ευρώ τον μήνα, εξασφαλίζει από σήμερα 250 ευρώ ισόβια μηνιαία σύνταξη, μάλιστα εγγυημένη για 10 χρόνια εξασφαλίζοντας τους δικούς του ανθρώπους από οτιδήποτε κι αν συμβεί. Εναλλακτικά, μπορεί σε ηλικία 65 ετών να επιλέξει την εφάπαξ καταβολή του εγγυημένου κεφαλαίου ύψους 50.505 ευρώ. Παράλληλα, αποκτά το δικαίωμα συμμετοχής σε τυχόν επιπλέον πέραν του 2,75% αποδόσεις.
β) Για όσους επιθυμούν επιπλέον, πλήρη ευελιξία για να «χτίσουν» τη σύνταξή τους σταδιακά, χωρίς τη δέσμευση των πάγιων ασφαλίστρων, η εταιρεία προσφέρει ένα πρωτοποριακό Πρόγραμμα Ευέλικτης Συνταξιοδοτικής Αποταμίευσης, την Ευέλικτη Εθνική Σύνταξη. Το πρόγραμμα προσαρμόζεται συνεχώς στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του ασφαλισμένου, αφού δίνει τη δυνατότητα να καταβάλλει το ασφάλιστρο που επιθυμεί, όποτε το επιθυμεί, ανάλογα με τις προσωπικές οικονομικές του δυνατότητες και δεν απαιτεί τακτική ετήσια καταβολή ασφαλίστρου.
Καλύπτει, λοιπόν, τις συνταξιοδοτικές του ανάγκες με τον καλύτερο τρόπο, έχοντας μοναδικά οφέλη:
  • Ευελιξία στο ποσό και στη συχνότητα του ασφαλίστρου που επιθυμεί να καταβάλλει.
  • Εγγύηση, αφού από τη στιγμή που αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το συνολικό ποσό που έχει αποταμιεύσει ή μέρος αυτού για να «αγοράσει» σύνταξη, η παροχή είναι εγγυημένη και ισόβια, ενώ δίδεται και πιστοποιητικό για κάθε σύνταξη που «κλειδώνει».
  • Ελεύθερη επιλογή στον χρόνο «αγοράς» των εγγυημένων συντάξεών του, καθώς και στην ηλικία συνταξιοδότησης (με δυνατότητα επιλογής ακόμη και διαφορετικών ηλικιών έναρξης καταβολής των συντάξεων) και στον τύπο της σύνταξης (ισόβια με ή χωρίς εγγυημένη περίοδο καταβολής κ.λπ.).
  • Επιλογή του τρόπου λήψης της σύνταξης (μηνιαία καταβολή σύνταξης, εφάπαξ καταβολή ή συνδυασμός).
  • Πλήρης ελευθερία στη σύνθεση της σύνταξης, αφού το σύνολο των συντάξεων που έχουν αγοραστεί θα αποτελεί τη συνολική σύνταξη που καταβάλλεται στις ηλικίες που έχει ο ασφαλισμένος επιλέξει.
  • Αυτονομία, αφού η εγγυημένη σύνταξη εξαρτάται μόνο από τα ασφάλιστρα που έχουν πληρωθεί (και τις αποδόσεις), δεν επηρεάζεται καθόλου από τις μελλοντικές επιλογές του ασφαλισμένου.
  • Ασφαλιστική προστασία της αποταμίευσης σε περίπτωση απώλειας ζωής πριν από τη συνταξιοδότηση.
  • Εξασφάλιση των αγαπημένων του προσώπων, με επιλογή της εγγυημένης περιόδου καταβολής της σύνταξης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ