Η Medtronic είναι παγκόσμιος ηγέτης στην ιατρική τεχνολογία, προσφέροντας προϊόντα και θεραπείες που απαλύνουν τον πόνο, αποκαθιστώντας την υγεία και δίνοντας μεγαλύτερη διάρκεια στη ζωή για εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.
Η εταιρεία εμπνέει και εμψυχώνει τους εργαζομένους της, τους οποίους θεωρεί βασικό πυλώνα της επιτυχίας της. Ενα παράδειγμα είναι η προβολή βίντεο, το οποίο παρακολούθησαν όλοι οι υπάλληλοι στην εταιρική τους συνάντηση, που περιλάμβανε διηγήσεις/ιστορίες από ασθενείς δείχνοντας πώς τα προϊόντα της εταιρείας τούς άλλαξαν τη ζωή, ακριβώς για να κατανοήσουν οι εργαζόμενοι την προσφορά των προϊόντων στους ασθενείς και να εμπνευστούν από την προσωπική τους «κατάθεση». Επίσης, για τον ίδιο σκοπό, η εταιρεία χρησιμοποιεί πόστερ με τη φράση: «Κάθε 4 δευτερόλεπτα, η Medtronic βοηθάει μια ανθρώπινη ζωή», για να υπενθυμίζει σε όλους ότι το κατόρθωμα αυτό είναι μια συνολική προσπάθεια των υπαλλήλων της Medtronic ανά τον κόσμο και πόσο περήφανοι θα πρέπει να νιώθουν.
Η εταιρεία Medtronic δίνει έμφαση στην εσωτερική αμφίδρομη επικοινωνία, στις πρακτικές εξισορρόπησης προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, καθώς και σε έξτρα παροχές βασισμένες στην απόδοση του εργαζομένου. Η αναγνώριση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εταιρεία. Δίνονται δωροεπιταγές σε εργαζομένους ως επιβράβευση για εξαίρετη απόδοση ή τριμηνιαία χρηματικά βραβεία, πακέτα μετοχών, έξτρα μέρες αδείας, ειδικά μπόνους, συνεχιζόμενη εκπαίδευση κτλ. Τα αποτελέσματα των εταιρικών στόχων του κάθε υπαλλήλου συγκρίνονται μεταξύ των αντίστοιχων τμημάτων άλλων χωρών και σε περίπτωση που είναι τα καλύτερα, ο/η υπάλληλος συμμετέχει σε ταξίδι αναψυχής μιας εβδομάδας με όλα τα έξοδα καλυμμένα. Τέλος, δίνεται αναμνηστική πλακέτα, συγχαρητήριο γράμμα, άδεια προσθήκης του President’s Club logo στην εταιρική κάρτα, έξτρα 1.000 ευρώ μπόνους και δωρεάν εταιρικές μετοχές στον καθένα. Συγκεκριμένα, το 2010 δύο υπάλληλοι από την Ελλάδα συμμετείχαν στο παραπάνω πρόγραμμα, οι οποίοι πήγαν ταξίδι στον Μαυρίκιο.
Το 2010 η εταιρεία υιοθέτησε ένα νέο πρόγραμμα εξισορρόπησης εργασιακής και προσωπικής ζωής των εργαζομένων, το οποίο περιλαμβάνει διάφορες επιπρόσθετες άδειες πέραν των νομίμων. Η εταιρεία προσφέρει έξτρα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για όλους, κινητό τηλέφωνο σε όλους, δωρεάν Internet για το σπίτι, δωρεάν iPad στους μισούς εργαζομένους περίπου, επίδομα ρουχισμού, κ.ά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ