Την βεβαιότητά του ότι η πέμπτη δόση θα δοθεί αφότου συνεκτιμηθούν και τα νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών σε συνομιλία του με δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης των αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι ασφαλώς και η συναίνεση στην Ελλάδα είναι το μέγα ζητούμενο για τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, σημείωσε όμως ότι ακόμη και μετά τη συνάντηση των αρχηγών δεν έχει διαμορφωθεί ένα δραματικό κλίμα και ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημεία επαφής και δυνατότητες επί της ουσίας συνεννόησης.

Με βάση τα όσα αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, οι αποφάσεις με βάση και τα νέα δεδομένα θα συζητηθούν και πιθανώς θα ληφθούν είτε στο έκτακτο συμβούλιο του Εurogroup γύρω στις 10 Ιουνίου, είτε στο τακτικό Εurogroup πριν από τη σύνοδο κορυφής της 24ης του μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Παπακωνσταντίνου θεωρεί ότι το ορόσημο εξακολουθεί να είναι η Σύνοδος του Ιουνίου, όπου πιθανολογείται ότι θα υπάρξουν συνολικότερες αποφάσεις και όχι μόνον αυτές που αφορούν την Ελλάδα.