Ο  Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως είναι απογοητευμένος, αλλά δεν έχει ακόμα τελειώσει με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με συνέντευξή του στο BBC που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, μερικές ώρες αφότου ο Τραμπ ανακοίνωσε νέα όπλα για την Ουκρανία και απείλησε τη Ρωσία με κυρώσεις.

Ο Τραμπ για τον Πούτιν

Ο Ντόναλντ Ταμπ έχοντας μόλις συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε στον Λευκό Οίκο, έδωσε συνέντευξη στο BBC  και αφιέρωσε σημαντικό μέρος της συνέντευξης  στην απογοήτευσή που νιώθει από τον Ρώσο ηγέτη.

YouTube thumbnail

Τραμπ: Είχα πιστέψει 4 φορές ότι η συμφωνία με τη Ρωσία είναι στα σκαριά

Ο Τραμπ είπε ότι είχε πιστέψει ότι μια συμφωνία με τη Ρωσία ήταν στα σκαριά τέσσερις διαφορετικές φορές.

Όταν ρωτήθηκε από το BBC αν τελείωσε με τον Πούτιν, ο πρόεδρος απάντησε: «Είμαι απογοητευμένος από αυτόν, αλλά δεν έχω τελειώσει μαζί του. Αλλά είμαι απογοητευμένος από αυτόν».

Πιεζόμενος για το πώς ο Τραμπ θα κάνει τον Πούτιν να «σταματήσει την αιματοχυσία», ο Αμερικανός πρόεδρος είπε: «Το δουλεύουμε, Γκάρι».

«Θα έχουμε μια σπουδαία συζήτηση. Θα πω: “Αυτό είναι καλό, πιστεύω πως πλησιάζουμε να τα καταφέρουμε” και μετά αυτός θα ισοπεδώσει ένα κτίριο στο Κίεβο», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Οπλα στην Ουκρανία μέσω Ευρώπης

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, νέα όπλα για την Ουκρανία και απείλησε με κυρώσεις αυτούς που αγοράζουν ρωσικές εξαγωγές, στην περίπτωση που η Ρωσία δεν δεχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία, σε μια μείζονα αλλαγή πολιτικής που προκλήθηκε από την απογοήτευση εξαιτίας των συνεχιζόμενων επιθέσεων της Μόσχας στην Ουκρανία.