Το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσημα το πρωί της Τρίτης 24/6 ότι συμφώνησε με την πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ για εκεχειρία, ωστόσο προειδοποιεί το Ιράν να μην την παραβιάσει.

Ειδικότερα, η ισραηλινή κυβέρνηση, σε ανακοίνωση που δημοσίευσε το Γραφείο του Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφέρει ότι «υπό το πρίσμα της επίτευξης των στόχων της επιχείρησης και σε πλήρη συντονισμό με τον Πρόεδρο Τραμπ, το Ισραήλ συμφώνησε με την πρόταση του προέδρου για διμερή κατάπαυση του πυρός».

«Το Ισραήλ θα απαντήσει δυναμικά σε οποιαδήποτε παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός», προσθέτει η ανακοίνωση, προειδοποιώντας την Τεχεράνη.

Στην δήλωση αναφέρεται ότι «το Ισραήλ εξουδετέρωσε μια άμεση διπλή υπαρξιακή απειλή τόσο στον πυρηνικό όσο και στον τομέα των βαλλιστικών πυραύλων», ενώ ευχαριστεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την «υποστήριξη στην άμυνα και τη συμμετοχή» του σε αυτή την προσπάθεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα ότι η κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ιράν και Ισραήλ είναι πλέον σε ισχύ, και ζήτησε να μην παραβιαστεί.