Όλα τα σενάρια εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ πίσω από την υπόθεση του τριών μηνών βρέφους που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, δίπλα σε κάδο απορριμμάτων, στον Άλιμο.
Τα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι πίσω από την αρπαγή του βρέφους να κρύβεται κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών. Ή ο άνδρας να σκόπευε να κακοποιήσει το μωρό και για κάποιο λόγο να φοβήθηκε και το εγκατέλειψε.
Εναντίον της γιαγιάς ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου. Καταδικάστηκε από το αυτόφωρο σε δυο χρόνια φυλάκιση, από τα οποία θα εκτίσει τους 3 μήνες κι έτσι οδηγείται στις φυλακή. Μαζί της στα δικαστήρια ήταν και η μητέρα του βρέφους.
Η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει το βίντεο ντοκουμέντο το οποίο έχει καταγράψει τη στιγμή που ο άγνωστος φεύγει από την Ομόνοια με το μωρό. Σε φωτογραφίες ο άγνωστος φαίνεται να συνομιλεί με τη γιαγιά πριν εξαφανιστεί.
Τι είπε ο αστυνομικός που βρήκε το μωρό
Το κοριτσάκι, περίπου τριών μηνών, ήταν παρατημένο δίπλα σε κάδους απορριμμάτων στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου, στον Άλιμο. Ένας από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ το παίρνει αγκαλιά και μαζί με κατοίκους προσπαθούν να το ηρεμήσουν, μέχρι να το παραλάβει το ΕΚΑΒ.
«Ήταν σε καλή κατάσταση, έκλαιγε, λογικό, ήταν τόση ώρα έτσι (…) Στεναχωρήθηκα, με έπιασε το παράπονο, θα το θυμάμαι μια ζωή», είπε ο αστυνομικός Λευτέρης Λάλες, που βρήκε το μωρό, μιλώντας σε εκπομπή του ΕΡΤΝews.
«Πήγα, το σήκωσα. Ήταν κάτι καρέκλες, το βάλαμε πάνω το μωράκι, προσπάθησα να το συνεφέρω, του ρίξαμε λίγο νερό πάνω του. Έβγαζε και αφρούς από το στόμα (…) Το μωρό ήταν αφυδατωμένο και έκλαιγε πάρα πολύ» εξήγησε γυναίκα η οποία βρισκόταν στο σημείο.
Ο διάλογος στο αυτόφωρο
Η γυναίκα ρωτήθηκε από τον πρόεδρο γιατί έδωσε το μωρό στον άντρα. Εκείνη ισχυρίσθηκε πως ο άντρας προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει να αγοράσει πάνες για μωρά, αλλά δεν τον ήξερε. Υποστηρίζει επίσης ότι είχε μαζί της και τα δύο δικά της ανήλικα παιδιά.
Πρόεδρος: Γιατί του το έδωσες το παιδί;
Κατηγορούμενη: Πήγα στα ταμεία και λέω σε παρακαλώ το παιδί, το εγγόνι μου.
Πρόεδρος: Θεώρησες σωστό να του εμπιστευτείς το παιδί;
Κατηγορούμενη: Βλακεία μου. Ζητάω συγγνώμη, δεν το σκέφτηκα.
Πρόεδρος: Και να αφήσεις και δύο παιδάκια έξω, πέντε και δέκα…Είσαι για έκθεση κατά συρροή.
Εισαγγελέας : Μετά τι έγινε; Πώς βρέθηκε;
Κατηγορούμενη: Μου έδειξαν φωτογραφία.. ο αστυνομικός και είπα να αυτό είναι το μωρό.
Εισαγγελέας: Γιατί πήγες εκεί στην Ομόνοια;
Κατηγορούμενη: Ζητιάνευα.
Εισαγγελέας: Πας κάθε μέρα;
Κατηγορούμενη: Όχι.
Εισαγγελέας: Ποιος σε πήγε εκεί; Ποιο όχημα;
Κατηγορούμενη: Με το λεωφορείο.
Εισαγγελέας: Έχεις απασχολήσει τις αρχές για άλλη πράξη;
Κατηγορούμενη: Όχι.
Εισαγγελέας: Τι ηλικίας ήταν αυτός ο άνθρωπος;
Κατηγορούμενη: Δεν ήταν μεγάλος.
Εισαγγελέας: Φαίνεται να έχετε απασχολήσει για άμεση συνέργεια σε βιασμό και αρπαγή…
Δικηγόρος: Χρησιμοποίησαν την ταυτότητα της.
Κατηγορούμενη: Μου είχαν κλέψει τα χαρτιά μου και έπιασαν εμένα.
Ο δικηγόρος της κατηγορουμένης, Βασίλης Σπύρου, ζήτησε την απαλλαγή της αναφέροντας πως η υπόθεση αφορά οργανωμένη προσπάθεια αρπαγής του μωρού και ότι η εντολέας του «κινητοποιήθηκε αμέσως, δεν αδιαφόρησε».
Το κοριτσάκι, από γονείς Ρομά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» προκειμένου να υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Θα παραμείνει στο νοσοκομείο για προστατευτική φύλαξη μέχρι οι Αρχές να βρουν τι ακριβώς έχει συμβεί.



