Ο Ίλια Μπελόσεβιτς των συνολικά δέκα Final Four ηγείται της διαιτητικής ομάδας που θα διευθύνει τους δύο ημιτελικούς, τον μικρό και τον μεγάλο τελικό στο Άμπου Ντάμπι. Την επίδοση του Σέρβου διαιτητή ακολουθεί ο Γερμανός Ρόμπερτ Λοτερμόζερ, που φτάνει αισίως με το εφετινό τα εννέα Final Four.

Η λίστα των συνολικά οκτώ συμπληρώνεται από τους εξίσου έμπειρους σε ανάλογες περιστάσεις Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία) και Κάρλος Περούγκα (Ισπανία), αλλά και το «νέο αίμα» των Μίλαν Νέντοβιτς (Σλοβενία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία), Εμίλιο Πέρεθ (Ισπανία) και Αρτούρας Σούκις (Λιθουανία).

«Η διαιτησία στο Final Four απαιτεί το ίδιο επίπεδο αριστείας, προετοιμασίας και ψυχραιμίας που απαιτείται από τους παίκτες και τους προπονητές», δήλωσε ο Ντάνι Ιερεθουέλο, επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος. «Η φετινή ομάδα περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο σεβάσμιους διαιτητές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, καθώς και αρκετούς που έχουν κερδίσει αυτήν την ευκαιρία μέσα από χρόνια συνεπούς απόδοσης. Είμαι βέβαιος ότι θα βοηθήσουν στην επίτευξη ενός δίκαιου, ισορροπημένου και επαγγελματικά οργανωμένου γεγονότος στο Άμπου Ντάμπι» συμπλήρωσε ο αρχιδιαιτητής.

Οι επιλογές των πρώτων δύο τριάδων θα γίνει πριν από τους ημιτελικούς (Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός – Μονακό). Αντιστοίχως θα συμβεί πριν από τον μικρό και τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.