Τι κι αν ήταν μπροστά σε όλη την περίοδο, πολλές φορές στο μπάσκετ τα πάντα αλλάζουν μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμά του και ηττήθηκε από την Εφές στο Game 2.
Η σειρά πια είναι στο 1-1 και ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μπρέικ στην Πόλη (σε ένα από τα δύο ματς) για να μείνει στη σειρά. Στο «τριφύλλι» υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες για την τελευταία επίθεση του αγώνα, όταν ο Ναν σούταρε για την ισοφάριση και ο Πουαριέ βρήκε τα χέρια του, με τους διαιτητές να μη δίνουν φάουλ.
Ιδανικό ξεκίνημα για τους πράσινους
Παραπάνω από ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό. Με δύο τρίποντα του Γκραντ και ένα επιθετικό ριμπάουντ, το τριφύλλι ξεκίνησε με 8-0 και ανάγκασε τον Μπάνκι να πάρει πολύ γρήγορα τάιμ άουτ. Αυτό λειτούργησε και με ένα επί μέρους 10-1, οι Τούρκοι πέρασαν μπροστά.
Οι δύο ομάδες συνέχισαν στην ισορροπία, μέχρι τα τελευταία λεπτά της περιόδου. Τότε, με τον Οσμάν ηγέτη, οι «πράσινοι» ανέβασαν σημαντικά στροφές σε άμυνα και επίθεση, αναγκάζοντας την Εφές σε λάθη και βρίσκοντας εύστοχα σουτ. Ετσι, ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο μπροστά με 29-17.
Με καλό ρυθμό συνέχισε η ομάδα του Αταμάν και στη β’ περίοδο. Στο μεγαλύτερό της κομμάτι, τουλάχιστον, αφού προς το τέλος η άμυνα χαλάρωσε και η Εφές κατάφερε να κλείσει την ψαλίδα. Οχι βέβαια και να ισοφαρίσει, αφού το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 42-36. Οι Τούρκοι έκαναν πάρτι στη ρακέτα, αφού 8 από τους 11 τελευταίους πόντους της περιόδου ήρθαν από τον Οτούρου και τον Πουαριέ.
Ανάλογο με το ξεκίνημα του πρώτου, ήταν και αυτό του δευτέρου ημιχρόνου. Με τρίποντα των Οσμάν / Γκραντ και καλές άμυνες, η διαφορά πήγε αμέσως στους 12 και ο Μπάνκι πήρε τάιμ άουτ. Η συνέχεια και πάλι όμως δεν ήταν ανάλογη. Η Εφές μείωσε και με ένα επί μέρους 11-2 πλησίασε στους 5, αλλά δύο… βόμβες των Ναν και Σλούκα η περίοδος ολοκληρώθηκε στο 60-50.
Θρίλερ στο φινάλε
Το ξεκίνημα στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν ήταν καλό. Στα μισά του, η Εφές πλησίασε στο τρίποντο και είχε τη μπάλα στα χέρια, και λίγο αργότερα στους δύο, αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, παρότι ο Ντόζιερ τα έβαζε… με όλους τους τρόπους.
Με τη διαφορά στους 3, ο Γκραντ έβαλε ένα δίποντο, αλλά οι διαιτητές έδωσαν τεχνική ποινή στον παίκτη του Παναθηναϊκού και ο Λάρκιν ευστόχησε σε βολή. Ο Πουαριέ σκόραρε αμέσως μετά και το έκανε παιχνίδι ενός διπόντου, με τον Λάρκιν να ισοφαρίζει για πρώτη φορά στο παιχνίδι (73-73).
Ο Αμερικανός γκαρντ το πήρε… πάνω του. Ο Χουάντσο αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο και ο Λάρκιν πήρε τη μπάλα για να βάλει ένα τρίποντο – βόμβα, που έβαλε τους Τούρκους μπροστά στο σκορ στα 34 δευτερόλεπτα.
Ο Ναν ανέλαβε την επόμενη επίθεση και αστόχησε, με τον Πουαριέ να παίρνει ριμπάουντ και να πηγαίνει στις βολές, όπου έβαλε τη μία.
Ο Ναν έχασε το προηγούμενο μεγάλο σουτ, αλλά αυτά τα πράγματα… δε γίνονται δυο φορές σερί. Πήρε ένα επικό τρίποντο από τη γωνία και το έβαλε, για να μειώσει στον πόντο. Ο Μπάνκι πήρε τάιμ άουτ και ο Παναθηναϊκός έκανε φαόυλ στον Λάρκιν στα 16.7, με τον Αμερικανό να τις βάζει αμφότερες.
Η μπάλα πήγε στα χέρια του Ναν, αστόχησε, και παρότι ο Παναθηναϊκός πήρε το ριμπάουντ, ο Αμερικανός δε μπόρεσε να σκοράρει σε ένα σαφώς δυσκολότερο. Διαμαρτυρίες υπάρχουν για το πρώτο σουτ, αφού φάνηκε ξεκάθαρα πως ο Πουαριέ ακούμπησε τα χέρια του παίκτη του ΠΑΟ.
Παναθηναϊκός – Εφές 76-79
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-17, 42-36, 60-50, 76-79
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μπράουν 5 (1/1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Σλούκας 9 (2/4 τρίποντα, 6/6 βολές, 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Όσμαν 16 (2/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 6/11 βολές), Γκραντ 9 (3/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα), Ναν 14 (5/10 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 1/1 βολή, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 λάθη), Γκέιμπριελ (2 ριμπάουντ, 3 λάθη), Ερνανγκόμεθ 4 (1/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα), Μήτογλου 5 (1/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, Γιούρτσεβεν 10 (1/1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 λάθη).
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Μπάνκι): Λάρκιν 20 (4/6 τρίποντα, 6/7 βολές, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 λάθη), Νουόρα, Μπράιαντ 5 (1/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 λάθη), Σμιτς 3 (1), Τόμσον 6 (2/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ντόζιερ 14 (4/6 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Πουαριέ 16 (7/11 δίποντα, 2/4 βολές, 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 μπλοκ), Οσμάνι 2, Οτούρου 11 (5/6 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Γιλμάζ, Γουίλις 2.