Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα περάσει σήμερα, την ημέρα των γενεθλίων του, μαζί με τα μέλη του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου στη συνεδρίαση που διεξάγεται στις 14:00 στη Χαριλάου Τρικούπη. Η σημερινή συνεδρίαση γίνεται ενόψει της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί την Κυριακή και θα συζητηθούν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν την πρόταση του ΠαΣοΚ για προανακριτική επιτροπή που οδήγησε στην παραίτηση Τριαντόπουλου, τους τομείς του κόμματος, αλλά και γενικά τη εύρυθμη λειτουργία του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 46χρονος, από σήμερα, πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα περιγράψει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τον οδικό πολιτικό χάρτη των επόμενων μηνών, στέλνοντας μήνυμα αυτόνομης πορείας, αλλά και αμφίπλευρης διεύρυνσης. Παράλληλα, θα τονίσει πως η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης περνά μέσα από τις διαδικασίες του ΠαΣοΚ. Κομβικό ρόλο στην ανασυγκρότηση αυτή που σχεδιάζει η Χαριλάου Τρικούπη θα έχουν τα περιφερειακά συνέδρια που με βάση τις τελευταίες πληροφορίες ξεκινούν άμεσα και συγκεκριμένα στις 21 Φλεβάρη από το βόρειο Αιγαίο.
Πολιτικό αποτέλεσμα η παραίτηση Τριαντόπουλου
Στη Χαριλάου Τρικούπη στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός πως η παύση του κ. Τριαντόπουλου από τα υπουργικά του καθήκοντα, είναι το πολιτικό αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του ΠαΣοΚ να μη μείνει στο απυρόβλητο και εκτός του κάδρου της έρευνας για την αλλοίωση του τόπου της τραγωδίας των Τεμπών. Επίσης τονίζουν πως το ΠαΣοΚ θα συνεχίσει να λειτουργεί με σοβαρό και θεσμικό τρόπο, κυρίως σεβόμενο το αίτημα για δικαιοσύνη που διατράνωσαν οι πολίτες.
«Όταν τα εμπλεκόμενα μη πολιτικά πρόσωπα αντιμετωπίζουν ήδη διώξεις για το μπάζωμα, δεν είναι δυνατόν η Βουλή να κάνει ότι δεν είδε το συγκροτημένο πόρισμα της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας που την καλεί να ερευνήσει τις ευθύνες του κ. Τριαντόπουλου» σχολίασε στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠαΣοΚ στο ΒΗΜΑ.
Αξίζει να σημειωθεί πως γίνονται διαδοχικές συσκέψεις για τον χειρισμό της ευαίσθητης αυτής υπόθεσης των Τεμπών και σε όλες ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητά από τους βουλευτές σοβαρό και τεκμηριωμένο λόγο, που να αναδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης από την στιγμή της τραγωδίας μέχρι σήμερα.
Κάτι αντίστοιχο έγινε και στην χθεσινή, άτυπη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, που ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ζήτησε από τους βουλευτές του κόμματος να στηρίζουν την γραμμή της παράταξης, έτσι όπως συζητείται και αποφασίζεται στα όργανα του κόμματος και στη συνέχεια κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τακτικισμό στο συγκεκριμένο θέμα. Συγκεκριμένα επεσήμανε πως η Όλγα Γεροβασίλη έβγαλε λάδι τον Κωνσταντίνο Τασούλα σχετικά με τις ενέργειες της με το συμπληρωματικό έγγραφο στο πόρισμα της Εισαγγελέως βάσει του οποίου ασκούνται διώξεις σε πέντε μη πολιτικά πρόσωπα και περιγράφονται οι ευθύνες Τριαντόπουλου. «Άραγε ο κ. Φαμελλος γιατί ζητά την απόσυρση του από την προεδρία της δημοκρατίας; Ας συνεννοηθούν γιατί εκτίθενται. Για να μη σχολιάσουμε την άποψη της Όλγας Γεροβασίλη ότι δεν έκαναν αίτημα προανακριτικής γιατί πρόκειται για πλημμέλημα. Το «ποινικόμετρο» του ΣΥΡΙΖΑ για ποιες κατηγορίες ενεργοποιείται;» αναρωτήθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη μιλώντας στο ΒΗΜΑ .
Στο μπλόκο της Καρδίτσας το ΠαΣοΚ
Με αγρότες στην Καρδίτσα συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος Του ΠαΣοΚ επέμεινε στην προτεραιότητα που θέτει η Χαριλάου Τρικούπη να δοθούν κατά προτεραιότητα όροι σύνδεσης στο δίκτυο σε παραγωγούς, μεταποιητές, συνεταιρισμούς για φθηνή ενέργεια.
«Η πράσινη μετάβαση και η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι αναγκαία και πρέπει να αφορά εσάς, τους παραγωγούς, και όχι τους λίγους και ισχυρούς, που έχουν σχεδιάσει να πάρουν όλο τον ενεργειακό χώρο της χώρας και εσείς θα είστε πελάτες και όχι παραγωγοί ενέργειας» τόνισε.
Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε επιπλέον ότι μετά και την καταστροφή από τον Daniel, που βίωσαν οι αγρότες της περιοχής, έρχεται στο προσκήνιο επιτακτικά η μακρόπνοη πολιτική για τους υδάτινους πόρους. «Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, που διαχειρίζεται κονδύλια αντίστοιχου ύψους με το ΕΣΠΑ, άλλαξε 5 διοικήσεις, επιβλήθηκε πρόστιμο και τέθηκε εν τέλει υπό ευρωπαϊκή εποπτεία. Δεν έλαβα καμία απάντηση από τον Πρωθυπουργό στη Βουλή όταν του έθεσα το θέμα» πρόσθεσε αναφερόμενος στην κακοδιαχείριση του ΟΠΕΚΕΠΕ.