Ανασύρθηκαν τα πτώματα και των 67 ανθρώπων που χάθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όταν αεροπλάνο της γραμμής συγκρούστηκε με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Ουάσιγκτον.
Τις τελευταίες ημέρες, ειδικά συνεργεία συνέχιζαν τις έρευνες στα παγωμένα νερά του ποταμού Ποτόμακ για να ανασύρουν όλα τα θύματα της χειρότερης αεροπορικής τραγωδίας στις ΗΠΑ από το 2001.
Αναγνωρίστηκαν τα 66 θύματα
Διάφορες υπηρεσίες που εμπλέκονταν στις έρευνες, επιβεβαίωσαν πως πλέον εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν τα πτώματα «των 67 θυμάτων της σύγκρουσης στον αέρα», προσθέτοντας πως σχεδόν όλα, με μόνο μια εξαίρεση, «αναγνωρίστηκαν» με απόλυτη βεβαιότητα.
«Στεκόμαστε με όλη μας την καρδιά στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Ερευνες για την ανάκτηση των συντριμιών
Οι ομάδες έρευνας επικεντρώνονται πλέον στην «ανάκτηση των συντριμμιών που υπάρχουν στον ποταμό Ποτόμακ», σημείωσαν.
Οι επιχειρήσεις ανάκτησης των συντριμμιών των δυο αεροσκαφών που κατέπεσαν στον ποταμό, σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρέιγκαν της Ουάσιγκτον, άρχισαν τη Δευτέρα, παράλληλα με την έρευνα για τα θύματα.
Πέντε ημέρες μετά το δυστύχημα, μέρος του αεροσκάφους ανακτήθηκε προχθές, Δευτέρα.
Αναλύονται τα «μαύρα κουτιά»
Τα λεγόμενα μαύρα κουτιά του επιβατικού αεροσκάφους αναλύονται από ειδικούς της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB), που αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα προκαταρκτικό πόρισμα για τα αίτια του δυστυχήματος «εντός 30 ημερών».
Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου Ρόναλντ Ρέιγκαν ήταν υποστελεχωμένος τη βραδιά του δυστυχήματος, την 29η Ιανουαρίου. Μόνο ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, αντί των δύο που κανονικά κάνουν βάρδια, ρύθμιζε την κίνηση των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων στον εξαιρετικά πολυάσχολο τομέα του εναέριου χώρου της Ουάσιγκτον.
Πηγή: ertnews.gr








