Πέθανε χθες το απόγευμα, Ιουλίου 2024, σε ηλικία 75 ετών ο ιδρυτής της ξενοδοχειακής εταιρείας Phāea, Γιάννης B. Σμπώκος.

Από τα πρώτα του βήματα δραστηριοποιήθηκε στον τουρισμό, σταθερά προσανατολισμένος στην ποιότητα των υπηρεσιών και τη συνεχή αναβάθμιση των υποδομών. Οραματίστηκε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας Phaea, έναν τουρισμό που κέντρο έχει το σεβασμό προς το περιβάλλον, την κοινωνία και τον άνθρωπο, δημιουργώντας μία από τις σημαντικότερες ξενοδοχειακές εταιρίες της Κρήτης.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΣΕΤΕ, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, συμμετείχε ενεργά σε σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως τη Minoan Lines, Hellenic Seaways, Forthnet, AirGreece που συνέβαλαν στη συνολική αναβάθμιση του τουρισμού της χώρας μας, και παράλληλα υπηρέτησε με συνέπεια και όραμα την τοπική αυτοδιοίκηση ως Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ και Δημοτικός Σύμβουλος.

Παντρεμένος με την Ελένη Καπαρουνάκη, αγαπημένη σύντροφο της ζωής του από τα χρόνια του γυμνασίου, απέκτησε δύο κόρες, τις Αγάπη και Κωστάντζα Σμπώκου, και τέσσερα εγγόνια.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 12:00 το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχύσει το έργο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Πηγή: OT.GR