Σοκ προκάλεσαν τα πλάνα του τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε στη Λεωφόρο Αθηνών, κοντά στο Χαϊδάρι, με θύμα μία 17χρονη πεζή, η οποία χτυπήθηκε από δύο αυτοκίνητα και οι οδηγοί τους την εγκατέλειψαν αιμόφυρτη στη μέση του δρόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, όταν πλέον εκτός κινδύνου, ενώ οι αρχές αναζητούν τους οδηγούς των δύο αυτοκινήτων που τη χτύπησαν δε σταμάτησαν για να τη βοηθήσουν.

«Εκτός κινδύνου»

Μιλώντας στο MEGA, ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε «Πρόκειται για ένα παλαιού τύπου αυτοκίνητο χρώματος ασημί, με σκάρα, που έχει υποστεί ζημιές στο καπό και στον ανεμοθώρακα (παρμπρίζ). Είναι οδυνηρό διότι τα αυτοκίνητα που περνούσαν, έκοβαν ταχύτητα, την κοιτούσαν και έφευγαν.

Έπρεπε να περάσουν πάνω από 10 λεπτά για να σταματήσει κάποιος και να βοηθήσει το κορίτσι. Αυτό μας χαρακτηρίζει ως « ζούγκλα» αυτή η συμπεριφορά. Όλοι είναι υπεύθυνοι, και το πρώτο και το δεύτερο που τη χτύπησε αλλά και ένα τρίτο που είχε επαφή», είπε αρχικά ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής.

«Μάστιγα η εγκατάλειψη»

«Αυτό που μπορεί να κάνει η αστυνομία τώρα είναι να πάει όλη την διαδρομή μπροστά και πίσω καρέ καρέ όσο υπάρχουν κάμερες, για να πάρουν τα στοιχεία των αυτοκινήτων.

Πιστεύω έως σήμερα θα τελειώσει η έρευνα για να υπάρξει η ανάλυση των πλάνων από την ειδική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. για να βρούμε τον πρώτο που τη  χτύπησε. Του έσπασε το παρμπρίζ και δε σταμάτησε. Αυτό είναι μάστιγα, είναι μάστιγα η εγκατάλειψη. Είναι ποινικό αδίκημα», προσέθεσε. «Η κοπέλα έσπασε τα πλευρά της αλλά ευτυχώς δεν είχε εσωτερικές αιμορραγίες και είναι πλέον εκτός κινδύνου», κατέληξε.