Στην εκπομπή «Δυο στις 10» της ΕΡΤ βρέθηκε η Ματίνα Παγώνη, όπου η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε εκτενώς στην υγεία του Δημήτρη Κόκοτα.

Η Ματίνα Παγώνη ανέφερε αρχικά πως «Ο κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός, αντιδρά ξεχωριστά και γι’ αυτό δεν μπορούμε να πούμε ότι «σε αυτή τη νόσο, αυτός θα πάει έτσι”. Κανένας δεν το ξέρει, εξελίσσεται. Πιστεύω ότι θέλει χρόνο, θέλει υπομονή και φυσικά και για την οικογένειά του. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις έναν άνθρωπο στο νοσοκομείο τόσους μήνες, δεν είναι εύκολο πράγμα. Είναι δύσκολο και ψυχοφθόρο να βλέπεις τον άνθρωπός σου σε μία α’ κατάσταση».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «Ο Δημήτρης Κόκοτας είναι στη ΜΑΦ. Εμείς οι γιατροί ξέρουμε κάποια πράγματα, εσείς από την αρχή λέγατε και ρωτούσατε «πότε θα βγει;», ο καθένας θα βγει όταν πρέπει να βγει. Και αυτή τη στιγμή ο Δημήτρης δεν μπορεί να βγει και να πάει στο σπίτι του ή σε ένα κέντρο αποκατάστασης. Θα παραμείνει, θα τον παρακολουθεί η ομάδα που τον παρακολουθεί. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει πολύ ο κόσμος αλλά υπάρχουν πράγματα που είναι προσωπικά δεδομένα» υπογράμμισε η Ματίνα Παγώνη.