Επί 28 ολόκληρα λεπτά έμεινε τραυματισμένη στη μέση του δρόμου η 17χρονη, την οποία παρέσυρε και στη συνέχεια εγκατέλειψε αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Αθηνών, στο ύψος Χαϊδαρίου.

Σειρά οχημάτων περνούσε δίπλα ή ακόμα και πάνω από το σώμα της ανήλικης, ενώ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε αρκετά ώστε να καλέσει σε βοήθεια.

Κανείς δεν σταματά και δεν κατεβαίνει από το όχημα του για τις πρώτες βοήθειες αλλά και για να προστατέψει την άτυχη κοπέλα από τα νέα σφοδρά χτυπήματα με μεγάλη ταχύτητα.

Τις εικόνες κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στη Λεωφόρο Αθηνών προς τον Σκαραμαγκά τα ξημερώματα της Τετάρτης 26/6, με την 17χρονη να βρίσκεται πλέον μεταξύ ζωής και θανάτου στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε μετά από μεγάλη καθυστέρηση και μετά από μια σειρά χτυπημάτων.

Πώς έγινε το φρικτό ατύχημα

Στο βίντεο φαίνεται η νεαρή κοπέλα να βρίσκεται στο πεζοδρόμιο, πάνω στη διαχωριστική νησίδα.

Αρχίζει να διασχίζει την αριστερή λωρίδα στη λεωφόρο Αθηνών, όταν ένα αυτοκίνητο την εκσφενδονίζει μερικά μέτρα μακριά, με τον οδηγό να αναπτύσσει ταχύτητα και να διαφέυγει.

Για λίγα εκατοστά φαίνεται να μην περνά από πάνω της το όχημα που ακολουθεί, ενώ μία νταλίκα προσπερνάει με ταχύτητα την 17χρονη και φρενάρει απότομα λίγα μέτρα πιο κάτω, μόλις συνειδητοποιεί ότι υπάρχει άνθρωπος στην άσφαλτο.

Η επιτομή της αδιαφορίας

Οι εικόνες που εκτυλίσσονται στη συνέχεια είναι το ίδιο σκληρές. Κανένα από τα οχήματα που περνούν δεν σταματάει, κάποια μειώνουν ταχύτητα και συνεχίζουν κανονικά την πορεία τους.

Η απάθεια εξοργίζει. Από την πολυσύχναστη λεωφόρο περνούν εκατοντάδες αυτοκίνητα, πολλοί οδηγοί ήταν αυτόπτες μάρτυρες της παράσυρσης, όμως σχεδόν για μισή ολόκληρη η ώρα, η 17χρονη έμεινε μόνη και αβοήθητη. Μέχρι και περιπολικό πέρασε εκείνα τα λεπτά από το αντίθετο ρεύμα.

Σχεδόν ένα λεπτό αργότερα από τη στιγμή του ατυχήματος, πεζοί έχουν μαζευτεί στην απέναντι πλευρά της λεωφόρου, ενώ αυτοκίνητα, μηχανές και φορτηγά συνεχίζουν να περνούν κανονικά σαν να μην υπάρχει άνθρωπος χτυπημένος στην άσφαλτο.

Το ασθενοφόρο έχει ειδοποιηθεί και λίγο πριν φτάσει στο σημείο πεζοί προσπαθούν να κόψουν την κυκλοφορία και σπεύδουν να βοηθήσουν το κορίτσι.

Η παράσυρση της σημειώθηκε στις 05:18 και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε 28 λεπτά αργότερα, με την 17χρονη να ψυχορραγεί, αλλά να έχει σφυγμό.

Οι γιατροί προσπαθούν από το πρωί να κρατήσουν στη ζωή την ανήλικη, με την κατάστασή της να χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά κρίσιμη.

Αυτές οι εικόνες στη Λεωφόρο Αθηνών είναι ίσως η επιτομή της αδιαφορίας και της αναλγησίας ορισμένων για τον συνάνθρωπο, στην Ελλάδα του 2024.