Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Πλατανίτης Ναυπακτίας η οποία καίει σε δασική έκταση. Στη μάχη για την κατάσβεση της, μετέχουν 55 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα, και 20 οχήματα, ενώ από αέρος συντρέχουν έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Παράλληλα στις 4:23 εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοικούς της περιοχής με την οδηγία να απομακρυνθούν.

Αναλυτικά το μήνημα ανέφερε: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ανω Πλατανίτης, απομακρυνθείτε προς Ναύπακτο».

Λίγο αργότερα, εστάλη νέο μήνυμα με το οποίο καλούνται όσοι βρίσκονται σε Μολύκρειο και Φραγκέικα, να απομακρυνθούν προς Αντίρριο, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών.

Η πυρκαγιά, αργά το απόγευμα της Τρίτης, παρουσιάζει καλύτερη εικόνα ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν εναέρια μέσα.

Κλειστή παραμένει η Ιονία οδός, για λόγους ασφαλείας.

Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο ενισχύθηκαν.

Πυροσβέστες από Πάτρα και Αίγιο έχουν μεταβεί στην περιοχή και συνολικά μετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης 75 άτομα, με τρία πεζοπόρα τμήματα, 25 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 9 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Παραλίγο ατύχημα

Σε βίντεο που δημοσίευσε πολίτης, φαίνεται αεροσκάφος που επιχειρεί στην πυρκαγιά να βρίσκει με την κάτω πλευρά του πάνω σε ένα πεύκο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα κλαδιά του δέντρου.

Ευτυχώς για τον χειριστή, η σύγκρουση δεν ήταν σφοδρή και δεν επηρεάστηκε η πτήση του.

Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

«Το μέτωπο της φωτιάς στον Πλατανίτη, που βρίσκεται ανάμεσα στο Αντίρριο και την Ναύπακτο, είναι πολύ δυνατό, ενώ οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επιχειρούν συνεχώς σε όλη την έκτασή του, ώστε να το περιορίσουν», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας.

Όπως πρόσθεσε, «δυστυχώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά όλες οι γύρω από την φωτιά κοινότητες».

Ακόμη, ο δήμαρχος είπε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, να επέμβουν σωτήρια, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια», συμπληρώνοντας ότι «από την ενημέρωση που έχω, υπάρχουν μεγάλες ζημιές σε γεωργικές εκτάσεις».   

Ενεργό μέτωπο και στη Βόνιτσα

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Παλιάμπελο Βόνιτσας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε έκταση με χαμηλή βλάστηση και στις προσπάθειες κατάσβεσης της παίρνουν μέρος 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη.