Γραπτή δήλωση για τις εξελίξεις που υπάρχουν στην υπόθεση ενδοοικογειακής βίας με θύμα τη σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου, εξέδωσε μέσα από τη φυλακή ο Απόστολος Λύτρας. Ο γνωστός ποινικολόγος έκανε λόγο για «ανθρωποφαγία» τόσο προς τον ίδιο, όσο και προς τη σύζυγό του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο κομμάτι των χρεών επισημαίνοντας ότι η Σοφία Πολυζωγοπούλου δε φέρει καμία ευθύνη για αυτά. Επιπρόσθετα ζήτησε εκ νέου συγγνώμη από τη σύζυγό του για όσα συνέβησαν την προηγούμενη Κυριακή.

Αναλυτικά η δήλωσή του Απόστολου Λύτρα

«Όλες αυτές τις ημέρες μετά την πράξη που τέλεσα και έχω ήδη ομολογήσει και ζητήσει συγγνώμη τόσο από την σύζυγο μου όσο και από τα παιδιά μου, υπάρχει μια τεράστια ανθρωποφαγία όχι μόνο προς εμένα αλλά προς την σύζυγο μου που είναι θύμα αυτής της υπόθεσης και κατ’ επέκταση στα τρία μου παιδιά. Έχουν ακουστεί τεράστια ψέματα και ανακρίβειες.

Θέλω να διευκρινίσω ότι ουδεμία ευθύνη φέρει η σύζυγος μου για οφειλές μου που δημιουργήθηκαν πολύ πριν την γνωρίσω. Ουδέποτε η σύζυγος μου αρνήθηκε να μου παραδώσει τα προσωπικά μου αντικείμενα ή οτιδήποτε μου ανήκει γιατί ποτέ δεν την ζητήθηκε έστω τηλεφωνικά – άλλωστε όλα τα οικονομικής φύσεως ζητήματα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ μας ήδη κατά το διάστημα που η σχέση μας περνούσε κρίση.

Τέλος θέλω να ζητήσω και πάλι συγγνώμη για την πράξη που τέλεσα σε μια γυναίκα που στάθηκε αξία σύζυγος σε μένα, αξία μάνα για το κοριτσάκι μας, δεύτερη μάνα για τα παιδιά μου, τα οποία ούτε πριν την πράξη μου ούτε τώρα ξεχωρίζει, από το δικό μας παιδί και εργάστηκε σκληρά όλα τα χρόνια της κοινής μας ζωής».

Η παραμονή του στη φυλακή και το αίτημα αποφυλάκισης

Το δεύτερο βράδυ του στη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού πέρασε ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος δέχτηκε επίσκεψη χθες από την πρώην σύζυγο και τη μεγάλη κόρη του, που του πήγαν προσωπικά του αντικείμενα. Τον επισκέφτηκαν επίσης η δικηγόρος αδερφή του και ο συνήγορός του, με βασική κουβέντα τους το αίτημα της αποφυλάκισής του.

Στην έκτη πτέρυγα όπου βρίσκεται κρατείται στο κελί με δύο επιχειρηματίες (κρατούνται για απάτες και ναρκωτικά), με ένα εκ των οποίων μάλιστα είχε και τον πρώτο του καβγά για το τσιγάρο που άναψε.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Στούντιο με θέα» ο Απόστολος Λύτρας ζήτησε να έχει πρόσβαση και στη βιβλιοθήκη των φυλακών ώστε να περνάει ο χρόνος του. Μέσα στις επόμενες 10 μέρες ο κ. Λύτρας θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών. Την ίδια στιγμή η Σοφία Πολυζωγοπούλου θα καταθέσει αίτηση διαζυγίου και θα ζητήσει την επιμέλεια της 9χρονης κόρης τους.