Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/6) σε δασική έκταση σε περιοχή της Βόλβης, στη Θεσσαλονίκη, ενώ την ίδια ώρα μαίνεται το πύρινο μέτωπο και στην Αργολίδα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά καίει κοντά στον οικισμό Λίμνη και στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ ενεργοποιήθηκε και το 112.

Συγκεκριμένα, στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 37 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ένα αεροσκάφος, ένα ελικόπτερο και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Λίγο μετά τις 15:00 ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων του οικισμού Λίμνη, προκειμένου όλοι να είναι σε ετοιμότητα λόγω της φωτιάς.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή του οικισμού της Λίμνης Βόλβης. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το σχετικό μήνυμα του 112.

Πολύ υψηλός κίνδυνος σήμερα σε Αττική και 7 Περιφερειακές Ενότητες
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των καιρικών συνθηκών, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σήμερα για την Περιφέρεια Αττικής και τις περιφερειακές ενότητες Ευβοίας, Βοιωτίας, Λέσβου, Χίου, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)