Κλείνουμε αισίως 6 μήνες στο τιμόνι του Δήμου και βασικός μας στόχος παραμένει να κάνουμε τη Νέα Ιωνία σύγχρονη βιώσιμη και ανθεκτική πόλη.

Σε πρώτο πλάνο στη στρατηγική μας για την Νέα Ιωνία βρίσκεται η Κινητικότητα.

Ο Δήμος μας περικλείεται από μεγάλους οδικούς άξονες, συγκεντρώνει μεγάλη εμπορική δραστηριότητα ενώ καθημερινά φιλοξενεί χιλιάδες εργαζομένους που μετακινούνται προς και από τους χώρους εργασίας τους. Ένα διαχρονικό και μεγάλο πρόβλημα που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, επιβαρύνει σημαντικά το περιβάλλον και την ποιότητα του αέρα και προφανώς απειλεί καθημερινά την ασφάλεια πεζών και οδηγών.

Εμείς σχεδιάζουμε την ενίσχυση, τον εκσυγχρονισμό και την προώθηση της Δημοτικής Συγκοινωνίας ως εργαλείο κυρίως για τις ευάλωτες ομάδες.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ένα από τα ζητήματα που αποτρέπουν την χρήση της δημοτικής συγκοινωνίας είναι η έλλειψη ενημέρωσης για τα δρομολόγια, τι ώρα και από που περνάει κάθε λεωφορείο.

Για τον λόγο αυτό υλοποιούμε από την πράξη ΑΤ08 του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης ένα σύγχρονο σύστημα τηλεματικής που σε συνδυασμό με ένα δίκτυο ευφυών στάσεων και την αξιοποίηση και διαλειτουργικότητα με την Δημοτική εφαρμογή πολιτών novoville θα φέρουμε την ζωντανή κίνηση και αποτύπωση των δρομολογίων των δημοτικών λεωφορείων στα κινητά των πολιτών και σε κάθε διαθέσιμη στάση.

Επίσης σχεδιάζουμε την υλοποίηση Ελεγχόμενης Στάθμευσης. Ο Δήμος μας έχει τεράστιο πρόβλημα στάθμευσης. Η ελεγχόμενη στάθμευση που ξεκινά σε μερικούς μήνες αναμένεται να μειώσει κατά 20% την κυκλοφοριακή συμφόρηση και να αυξήσει πάνω από 30% την πιθανότητα εύρεσης στάθμευσης, τονώνοντας ταυτόχρονα την εμπορική κίνηση.

Μάλιστα, φιλοδοξούμε να είμαστε και ο 1ος Δήμος στη χώρα που θα συνδέσει τη στάθμευση με την δημοτική συγκοινωνία, το λεγόμενο «Park & Ride» δίνοντας κίνητρα στους οδηγούς να σταθμεύσουν εκτός εμπορικού κέντρου και να χρησιμοποιήσουν τη δημοτική συγκοινωνία για να εισέλθουν στο κέντρο.

Θα δώσουμε κίνητρα στους εμπόρους της πόλης μας ώστε να επιβραβεύουν με παροχή δωρεάν χρόνου στάθμευσης όσους κάνουν αγορές στον Δήμο μας.

Από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση θα υλοποιηθεί το καινοτόμο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και ψηφιοποίησης των ελέγχων της δημοτικής αστυνομίας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την απρόσκοπτη κίνηση πεζών και ΑΜΕΑ σε διαβάσεις και ράμπες ΑΜΕΑ με τοποθέτηση ειδικών αισθητήρων αποτρεπτικής στάθμευσης.