Τα ξημερώματα της Κυριακής 16/6 η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, Σοφία Πολυζωγοπούλου, πάει στο νοσοκομείο βάναυσα κακοποιημένη. Λέει ότι έπεσε από τις σκάλες, ενώ ώρες πριν έχει δεχτεί μπουνιές και ξύλο από τον γνωστό ποινικολόγο.

Μέσα στον αφόρητο πόνο της, σωματικό και ψυχικό, βρίσκει όμως τον τρόπο να αποκαλύψει στις Αρχές ότι τα τραύματά της δεν οφείλονται σε πτώση. Το μόνο που ήθελε ήταν να διασφαλίσει πως ο σύζυγός της δεν θα αντιλαμβανόταν ότι τον είχε ήδη καταγγείλει.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR φέρνει στο φως το ντοκουμέντο που καίει τον δικηγόρο και δίνει στην 37χρονη μια ευκαιρία να αποκαλύψει όσα συνέβησαν.

Η αναπάντηση ερώτηση

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου υποβλήθηκε σε 10 ερωτήσεις και απάντησε αρνητικά στις εννιά. Δεν ήθελε να μεταφερθεί σε δομή, δεν επιθυμούσε να εξεταστεί από ιατροδικαστή και δεν φοβόταν για τη ζωή της. Απάντησε θετικά μόνο σε μία, στην τελευταία ερώτηση. Τη ρώτησαν αν επιθυμεί το panic button και η απάντησή της ήταν «Ναι, επιθυμώ».

Ακολούθησε η κατάθεση του γιατρού και η σύλληψη του Απόστολου Λύτρα.

«Δεν επινόησα το ατύχημα ότι έπεσε από την σκάλα»

Γραπτή δήλωση εξέδωσε χθες (18/6) ο Απόστολος Λύτρας με την οποία τοποθετείται για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μια απόφαση που προκάλεσε την αντίδραση του Αρείου Πάγου. Στη δήλωσή του ο ποινικολόγος χαρακτήρισε «φρικτή» την πράξη του και επισημαίνει ότι έχει απευθυνθεί σε ειδικό.

Η δήλωση

«Από την πρώτη στιγμή, που βρέθηκα ενώπιον της Δικαιοσύνης, ζήτησα συγγνώμη για την καταδικαστέα πράξη μου και υποσχέθηκα, στην σύζυγό μου και στα παιδιά μου, να αποτανθώ σε ειδικό συμβουλευτικό κέντρο, ώστε να καταλάβω τί είναι αυτό που με εξώθησε σε αυτή την φρικτή συμπεριφορά.

Αντιλαμβάνομαι την οργή όλου του κόσμου που επί μήνες με παρακολουθούσαν να μιλώ ως υπέρμαχος της καταδίκης κάθε μορφής βίας και, τώρα, με βλέπουν ως θύτη αυτής της ίδιας βίας που καταδίκαζα… Δυστυχώς, ο δημόσιος λόγος σε εκτοξεύει ψηλά με θόρυβο, αλλά σε γκρεμίζει σε μια στιγμή με κρότο…

Όπως υποσχέθηκα, ήδη ξεκίνησα συμβουλευτικό – θεραπευτικό πρόγραμμα και θα τηρήσω μέχρι κεραίας την υπόσχεσή μου να επανορθώσω (όσο αυτό γίνεται) αυτό που έκανα.

Θα ήθελα, μόνον, να τονίσω τα εξής:

α) ουδέποτε άσκησα την οποιαδήποτε μορφής βία, λεκτική ή σωματική, στην σύζυγό μου. Αυτό, δεν αναιρεί την απαξία της πράξης μου, πλην όμως σας παρακαλώ να μην αναπαράγονται ψευδείς «ειδήσεις» για δήθεν «άλλες» πράξεις που δήθεν «τέλεσα».

β) Εκτός από εμένα, που δικαίως δέχομαι όλη αυτή την κριτική, υπάρχουν και 3 ανήλικα παιδιά, που τις τελευταίες ημέρες ζουν μια κόλαση. Η ευθύνη δεν είναι οικογενειακή και η κάθε μορφής επίθεση στο διαδίκτυο, σε βάρος μου, δεν είναι δυνατόν να μετακυλίεται σε μικρά παιδιά, λόγω του επωνύμου τους.

Θα τεθώ ενώπιον του φυσικού μου Δικαστή, θα δικαστώ και θα αποδεχθώ την τιμωρία που δικαίως θα μου επιβληθεί. Παρακαλώ, όμως, να μην γίνει αυτή η δίκη μέσα από οθόνες, ανώνυμα σχόλια μίσους κλπ.

Θα ήθελα, τέλος, να επισημάνω ότι ποτέ δεν «επινόησα» το αφήγημα ότι δήθεν έπεσε η σύζυγός μου από την σκάλα την εκδοχή αυτή την επέλεξε η ίδια (παρά την διαφωνία μου), για την προστασία των παιδιών μας, διότι αρχικά θεώρησε ότι έτσι θα τα προστατεύσει από την αρνητική δημοσιότητα . Σε κάθε περίπτωση, σέβομαι και υποκλίνομαι στην απόφασή της να καταθέσει τι ακριβώς συνέβη».