Τα Μέσα των ΗΠΑ έκαναν εκτενείς αναφορές στον θάνατο του Αμερικάνου τουρίστα που εντοπίστηκε νεκρός στο Μαθράκι, ένα από τα Διαπόντια Νησιά βορειοδυτικώς της Κέρκυρας.

Όπως μετέδωσε μεταξύ άλλων η NY Post η σορός ανήκε στον 55χρονο Τόμπι Σιτς (Toby Sheets), ο οποίος ήταν πολύ γνωστός στους κύκλους του αμερικανικού ιπποδρόμου και δη της Νέας Υόρκης (Belmont Park).

Ο Αμερικάνος, που παραθέριζε στο Μαθράκι ήταν επί χρόνια, εκπαιδευτής αλόγων κούρσας, δουλεύοντας σταθερά στο πλευρό του Hall of Famer Στιβ Άσμουσεν (Steve Asmussen).

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε κι από τον ξάδερφό του Γκρεγκ. «Η οικογένεια είναι σοκαρισμένη, προσπαθεί να μάθει τι ακριβώς συνέβη», ανέφερε σε δήλωσή του ο στενός συγγενής του Σιτς.

«Θα λείψει στην οικογένειά του και σε πολλούς φίλους», ανέφερε από την πλευρά του ο επί σειρά ετών συνεργάτης του.

Ο 55χρονος είχε δηλωθεί αγνοούμενος από την Τρίτη 11 Ιουνίου. Τελευταία φορά τον είχαν δει με άλλα δύο άτομα σ’ ένα καφενείο. Η αστυνομία ενημερώθηκε από φίλο του, ο οποίος επισκέφθηκε το σπίτι του, όπου εντόπισε την πόρτα ξεκλείδωτη, τα φώτα και τον κλιματισμό αναμμένα και τα ρούχα του στον χώρο.

Μετά τη νεκροψία η σορός του θα παραδοθεί στους οικείους του προκειμένου να μεταφερθεί στις ΗΠΑ.