Μία 39χρονη γυναίκα και έναν ισραηλινό επιχειρηματία – επενδυτή σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τρία άτομα στην Κρήτη, ο ένας εκ των οποίων ήταν ο σύζυγος της.

Περισσότερο και από το οξύ, με το οποίο φέρονται να σχεδίαζαν να εξαφανίσουν τα πτώματα της 39χρονης και του επενδυτή, καίει το περιεχόμενο των ηχογραφημένων συνομιλιών τις οποίες κατέγραψε κρυφά ο 24χρονος Παλαιστίνιος που θα τους εκτελούσε. Ο νεαρός άνδρας έμελλε να παίξει κομβικό ρόλο στην όλη υπόθεση και από «στρατολογημένος» εκτελεστής, εμφανίζεται τελικά ως «σωτήρας» των δύο υποψήφιων θυμάτων.

Ο 24χρονος ήταν πια βέβαιος ότι θα είναι το τρίτο πτώμα αφού ήταν πλέον σε γνώση του όλο το σχέδιο που είχαν καταστρώσει, όπως υποστηρίζει, οι κατηγορούμενοι για να δολοφονήσουν σύζυγο και συνέταιρο. Φοβόταν ότι δεν θα τον άφηναν ζωντανό. Θα ήταν ο επόμενος που θα σκότωναν γι’ αυτό τού παρήγγειλαν, όπως εκτιμά, να αγοράσει μεγαλύτερη ποσότητα οξέος για να «διαλύσει» τα πτώματα πριν σκάψουν τους λάκκους, τα θάψουν και τα τσιμεντώσουν, όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive.

Οι απειλές και το δέλεαρ των 50.000 ευρώ

Ο 41χρονος σύζυγος, ο κουμπάρος και ένας ακόμα φίλος τους φέρονται να είχαν συμπράξει από κοινού ώστε να βγάλουν από τη μέση την 39χρονη, σύζυγο του 41χρονου, και τον Ισραηλινό επιχειρηματία-επενδυτή με τον οποίο συνεργάζονταν το ζευγάρι πάνω σε ένα πρότζεκτ τουριστικού χαρακτήρα. Το επενδυτικό πλάνο ήταν η αγορά μεγάλης έκτασης στο νότιο Ρέθυμνο με πισίνες, μπαρ και τροχοβίλες.

Ο Ισραηλινός θα έβαζε το κεφάλαιο και τις διαδικασίες όλες θα τις «έτρεχε» το ζευγάρι, η σχέση του οποίου όμως είχε καταστεί πια προβληματική. Περιγράφονται εντάσεις, καυγάδες και διαπληκτισμοί μπροστά στα παιδιά ή σε τρίτους.

Ο Παλαιστίνιος που διατηρούσε φιλικές και εργασιακές σχέσεις και με τους τρεις, το ανδρόγυνο και τον Ισραηλινό, προσποιήθηκε ότι συναινεί στο «συμβόλαιο θανάτου» με δέλεαρ 50.000 ευρώ που θα τον βοηθούσαν να φυγαδεύσει την οικογένεια του από τη Γάζα. Επιπλέον καταγγέλλει ότι απειλήθηκε ευθέως με ένα καλάσνικοφ να τον πιέζει στο πίσω μέρος της κεφαλής του.

Στην πραγματικότητα ο Παλαιστίνιος ροκάνιζε χρόνο για να ειδοποιήσει την 39χρονη και τον Ισραηλινό, ενώ το πιο καυτό στοιχείο όλων είναι το καταγεγραμμένο περιεχόμενο των συνομιλιών. Μεταξύ άλλων φέρεται να ακούγεται στην συνομιλία συζύγου-Παλαιστίνιου:

Παλαιστίνιος: Πόσες σφαίρες θέλεις στον καθένα; Έξι έχω βάλει μέσα

41χρονος: Δεν με νοιάζει, κάνε ό,τι θες

Παλαιστίνιος: Ποιος θέλει να είναι πρώτος;

41χρονος: Πρώτα ο Ισραηλινός

Καταθέτουν σήμερα η 39χρονη σύζυγος και ο Ισραηλινός

Σήμερα, Παρασκευή, η 39χρονη σύζυγος και ο Ισραηλινός επενδυτής, θα καταθέσουν στην αρμόδια ανακριτική Αρχή, στο Ρέθυμνο, ενώ το ηχητικό ντοκουμέντο αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ποινική έκβαση της υπόθεσης.

Ως προς τους τρεις κατηγορούμενους θα απολογηθούν τη Δευτέρα οπότε και θα επιχειρήσουν να αντικρούσουν τα όσα καταγγέλλονται σε βάρος τους.