Στη σύλληψη ενός άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, πλαστογραφία και παραβίασης της νομοθεσίας περί σημάτων, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ/ Επιχειρησιακής Διεύθυνση Αττικής/Υποδιεύθυνση Β’/ Τμήμα Η’ και με την συνδρομή αστυνομικών Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου.

Η σύλληψή του έγινε κατά τη διάρκεια  συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου και πιο συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο σε αποθηκευτικό – βοηθητικό χώρο επιχείρησης του άνδρα, όπου εντοπίστηκε πλήρες και σε κανονική λειτουργία παράνομο εργαστήριο – σταμπωτήριο ειδών ρουχισμού επί των οποίων τυπώνονταν σήματα επώνυμων εταιρειών, καθιστώντας τα απομίμηση γνησίων.

Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σταμπωτικά μηχανήματα, δύο επαγγελματικές ραπτομηχανές, 7.509 πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών, 341 είδη ένδυσης με πλαστά σήματα γνωστών εταιριών, 2.000 είδη ένδυσης που προορίζονταν να μετατραπούν σε «γνήσια» και 10 κεντητά πλαστά σήματα επώνυμης εταιρείας.

Στη συνέχεια ακολούθησε έλεγχος σε κατάστημα λιανικής πώλησης ιδιοκτησίας του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 382 τεμάχια ειδών ρουχισμού τα οποία έχουν παραχθεί στον προαναφερθέντα χώρο και έφεραν πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από το κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ / Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής / Υποδιεύθυνσης Β’ / Τμήμα Η’ επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα κατ’ εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 80.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις αρχές, το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημίας σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται στο ποσό του (1.468.000) ευρώ. Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.