Οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε σε ορεινή περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση από την αστυνομία στην περιοχή. Εκεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης, που περιβάλλονταν από πυκνή δασώδη βλάστηση.

Συνολικά σε αυτή καλλιεργούνταν 855 δενδρύλλια, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των καλλιεργητών, που αναζητούνται για να συλληφθούν

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε ορεινό χωριό σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή ειδικής ομάδας αστυνομικών της ΕΚΑΜ και του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Τα αντικείμενα περισυλλέχθηκαν ως πειστήρια από τον χώρο καλλιέργειας των δενδρυλλίων και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Το παράνομο προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες εκτιμάται ότι θα κυμαινόταν από 856.000 ευρώ έως 1.284.000 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου».