Ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψε από το ευρωπαϊκό της Ρώμης έχοντας κρεμασμένο στο λαιμό του ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο. Ο σπουδαίος άλτης του Γιώργου Πομάσκι, παρά το προχωρημένο της ώρας μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου.

Αμέσως μετά είπε δύο ατάκες και στον επίσημο λογαριασμό του ΣΕΓΑΣ στα social και οι απαντήσεις του αποτυπώνουν στο έπακρο την κοσμοθεωρία του. Ο Μίλτος Τεντόγλου ρωτήθηκε αρχικά για τους κανονισμούς που θέλει να φέρει η Παγκόσμια Ομοσπονδία στο μήκος.

Εκείνος από την πρώτη στιγμή είχε εκφραστεί δημόσια και είχε τονίσει πως δεν πρέπει να γίνει αυτό. Τώρα που έφτασε μια ανάσα από το Πανελλήνιο ρεκόρ ρωτήθηκε ξανά για το θέμα, αφού με τους νέους κανονισμούς θα είχε καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ του Τσάτουμα.

Εκείνος όμως παρέμεινε ανένδοτος. «Ναι, μάλλον θα είχα κάνει, αλλά δεν με νοιάζει να το κάνω έτσι. Θέλω όταν κάνω κάποιο ρεκόρ να γίνει με τους κανόνες που ισχύουν τόσα χρόνια. Όπως το έκαναν και οι παλιοί αθλητές. Δε θα ήθελα να αλλάξει αυτό» ήταν η ξεκάθαρη απάντηση του.

«Δεν είμαι καν το Νο2»

Στη συνέχεια η συζήτηση πήγε στην πρόσφατη δήλωση του Σπύρου Βασδέκη στην επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ. «Μετά τον Καρλ Λιούις, ο Μίλτος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών» ανέφερε σε αυτήν ο παλιός πρωταθλητής του στίβου.

Μόνο που ο Μίλτος Τεντόγλου έχει διαφορετική άποψη για αυτή την ιεράρχηση. «Μου δίνει κίνητρο να γίνω ο Νο2 γιατί δεν νομίζω ότι είμαι ο Νο2 ακόμα. Σίγουρα είμαι από τους καλύτερους, αλλά ακόμα δεν είμαι ούτε Νο2, ούτε Νο3. Υπήρχαν και άλλοι μεγάλοι αθλητές που δεν γίνεται να τους ξεχνάμε. Βάζεις Καρλ Λιούις και δεν βάζεις μετά στο Νο2 τον Πεδρόσο και βάζεις εμένα; Δε γίνεται. Είμαι αρκετά σκαλάκια πιο κάτω. Πηγαίνω εκεί, έχω χρόνια μπροστά μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ένας αθλητής με τη δική του τροπαιοθήκη, την οποία διαθέτουν ελάχιστοι, συνεχίζει να είναι προσγειωμένος και αποδίδει τον πρέποντα σεβασμό στα ιερά τέρατα του αθλήματος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)