Την προφυλάκιση του καθ’ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της 63χρονης Μαρίας Δασκαλοπούλου στην Χαλκίδα. αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας.

Νωρίτερα πέρασε το κατώφλι του ανακριτή κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 63χρονης και μητέρα της παιδικής του φίλης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 37χρονος εισέβαλε στο σπίτι  του θύματος  για να αρπάξει τα χρήματα που ήξερε ότι υπήρχαν. Μόλις εκείνη τον αναγνώρισε, ο δράστης τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου με πέντε μαχαιριές στον αυχένα.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε το πρωί, καταθέτοντας  υπόμνημα στον ανακριτή στο γραφείο του οποίου  παρέμεινε περίπου για μια ώρα.

Θα επιστρέψει τα Χρήματα

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου  υπάρχει πρόθεση η οικογένεια του 37χρονου να επιστρέψει τα χρήματα που εκείνος άρπαξε.

Το χρονικό της δολοφονίας της 63χρονης

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 10 Μαΐου, με την 63χρονη που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα να εντοπίζεται νεκρή στην κατοικία της στη Χαλκίδα.

Αρχικά, όλα έδειχναν ότι ο θάνατός της προήλθε από πέσιμο από τις σκάλες. Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η γυναίκα έφερε πέντε μαχαιριές στην περιοχή του αυχένα.

Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν αρχικά το διάστημα των έξι ωρών, από τις 12:45 μέχρι τις 18:45. Από τη στιγμή δηλαδή που έφυγε η κόρη της 63χρονης από το σπίτι για να πάει στη δουλειά μέχρι την ώρα που φίλη της το απόγευμα, μπήκε στο διαμέρισμα και την εντόπισε νεκρή.

Όπως έχει πει από την πρώτη στιγμή η κόρη της 63χρονης, είχε ζητήσει από τη στενή φίλη της να πάει στο διαμέρισμα και ήταν εκείνη που εντόπισε τη γυναίκα νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Οι Αρχές εξέτασαν όλα τα ενδεχόμενα, καθώς από το σπίτι της 63χρονης είχε αφαιρεθεί το ποσό των 7.000 ευρώ, την ύπαρξη του οποίου ελάχιστοι γνώριζαν σύμφωνα με όσα κατέθεσε η κόρη του θύματος.