Για τα βαρύτατα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, ληστείας και εκβίασης κατηγορούνται τέσσερις ανήλικοι που συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας στα Ιωάννινα. Οι ανήλικοι, ηλικίας οι δύο 15 χρονών, ο ένας 14 και ο τελευταίος 13, είχαν βάλει στο στόχαστρο των εκβιασμών τους έναν 14χρονο συμμαθητή τους, προκειμένου να του αποσπούν χρήματα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τις αρχές του προηγούμενου μήνα, οι κατηγορούμενοι σε καθημερινή σχεδόν βάση εξανάγκαζαν τον συμμαθητή τους με απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα, να τους παραδίδει χρηματικά ποσά, τα οποία συνολικά ανέρχονται στο ύψος των 400 ευρώ.

Καθημερινός  εκβιασμός

Οι απειλές στον 14χρονο ήταν καθημερινές μέχρι την ώρα που δεν άντεξε άλλο και ζήτησε βοήθεια απευθυνόμενος στην αστυνομία.

Έτσι το πρωί της Τετάρτης η Ασφάλεια Ιωαννίνων, έχοντας όλα τα στοιχεία, προχώρησε στη σύλληψη των τεσσάρων ανηλίκων. Παράλληλα συνελήφθησαν και οι μητέρες τους οι οποίες κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ άπαντες οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.