Λίγες μέρες μετά το υποτιμητικό σχόλιο για τους ομοφυλόφιλους, «η παρουσία των οποίων είναι ήδη αρκετή στην εκκλησία και δεν χρειάζονται άλλοι», ο Πάπας Φραγκίσκος ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά σχολιάζοντας τις γυναίκες.

Μιλώντας χθες, Πέμπτη 30/5, σε ομάδα νέων ιερέων της ιταλικής πρωτεύουσας, φέρεται να υπογράμμισε, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ότι «το κουτσομπολιό είναι γυναικεία υπόθεση».

Πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, η οποία αναφέρει ως πηγή τον ιστότοπο θρησκευτικού περιεχομένου Silere non possum, ο Ποντίφικας φέρεται να πρόσθεσε: «Εμείς φοράμε παντελόνια, πρέπει να μιλάμε ανοικτά». Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Φραγκίσκος φέρεται να αναφέρθηκε, επίσης χθες, σε «προβλήματα διαφθοράς στο εσωτερικό της Καθολικής Επισκοπής της Ρώμης».

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, βρίσκεται σε εξέλιξη υπόγεια σύγκρουση, στο εσωτερικό του Βατικανού μεταξύ της προοδευτικής πτέρυγας που στηρίζει τον Αργεντινό πάπα και υψηλόβαθμων συντηρητικών κληρικών, οι οποίοι εναντιώνονται στις αποφάσεις και στην όλη γραμμή του. Σύγκρουση η οποία φέρεται να επεκτείνεται και στο επίπεδο της «επικοινωνιακής στρατηγικής», με μεγάλη διαρροή πληροφοριών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ