Σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων είναι τα μέτρα της Αστυνομίας για τον αποψινό τελικό της Conference League μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνας στην OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια. Υπενθυμίζουμε ότι από νωρίς το πρωί έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται κλειστοί δρόμοι, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης.

Μόνο σήμερα 29/5 θα απασχοληθούν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί στο Λεκανοπέδιο σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Ο συσκέψεις ξεκίνησαν εδώ και τουλάχιστον τέσσερις μήνες» διευκρίνισε. Όπως είπε ο σχεδιασμός για την αποφυγή επεισοδίων από τους οπαδούς γίνεται σε συνεννόηση με τη διοργανώτρια αρχή, την UEFA, αλλά και των δύο ομάδων που έφτασαν στον τελικό, καθώς και της ΕΠΟ» είπε στην ΕΡΤ.

«Για κάθε χώρα βέβαια το σχέδιο είναι διαφορετικό. Για τη χώρα μας καταρτίστηκε ειδικά ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο. Όντως είναι πολύ υψηλού επιπέδου τα μέτρα ασφαλείας. Θα έλεγα ότι είναι επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων» ανέφερε.

«Μαζί με το εισιτήριό τους στον ΗΣΑΠ»

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα απασχοληθούν μόνο σήμερα στο Λεκανοπέδιο, με τους εντατικούς ελέγχους να έχουν ξεκινήσει από τις έξι το πρωί.

«Κανείς δεν μπορεί να περάσει στον προστατευμένο πλέον χώρο, καθώς έχει αποστειρωθεί» είπε η κ. Δημογλίδου, προσθέτοντας ότι στις έρευνες συμμετείχε ειδικό συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι καθώς και όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αττικής.

Αναφερόμενη στην έκβαση του αγώνα και στον τρόπο αποχώρησης των οπαδών των δύο ομάδων τόνισε ότι «υπάρχουν σενάρια και για την περίπτωση που κερδίσει ο Ολυμπιακός, αλλά και η Φιορεντίνα», καθώς όπως είπε τα μέτρα της Αστυνομίας δεν σταματούν με το σφύριγμα της λήξης του ποδοσφαιρικού αγώνα.

«Οι οπαδοί της Φιορεντίνα θα μετακινηθούν αποκλειστικά με λεωφορεία και με τον ίδιο τρόπο που θα φτάσουν στο γήπεδο, με τον ίδιο τρόπο θα αποχωρήσουν», σημείωσε η κ. Δημογλίδου επισημαίνοντας ότι δεν θα αποχωρήσουν όλοι μαζί οι φίλαθλοι των δύο ομάδων από τις ίδιες εξόδους του γηπέδου.

Κάλεσε τους φιλάθλους να έχουν μαζί το εισιτήριό τους προκειμένου να μπορέσουν να επιβιβαστούν στο τρένο του ΗΣΑΠ για να μεταβούν στο γήπεδο.

Τα μέτρα προβλέπουν τη δημιουργία δύο διαφορετικών σημείων συγκέντρωσης για τους φιλάθλους των δύο ομάδων, τα λεγόμενα fan meeting points, η μετακίνηση των οποίων θα πραγματοποιηθεί ελεγχόμενα συνοδεία αστυνομικών με συρμούς του ΗΣΑΠ αλλά και λεωφορεία του ΟΣΥ που θα διατεθούν αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό.