Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν έκτακτα περιστατικό στον σημερινό τελικό του Conference στην OPAP Arena.

Το ΕΚΑΒ έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο θέτοντας τις δυνάμεις του σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ), εκτός των Δημόσιων Νοσοκομείων Υποδοχής Αναφοράς, όπως αυτά έχουν ορισθεί από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), θα θέσει σε ετοιμότητα και τα υπόλοιπα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, τόσο της 1ης όσο και της 2ης ΥΠΕ, που εφημερεύουν στις 28, 29 και 30 Μαΐου.

Στην ευρύτερη περιοχή διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα θα επιχειρούν (επιπλέον των δυνάμεων που θα εκτελούν την ημερήσια & βραδυνή υπηρεσία τους), πέντε ασθενοφόρα οχήματα, δύο Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) καθώς και τέσσερις μοτοσικλέτες της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του ΕΚΑΒ.

Όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις του ΕΚΑΒ, που θα κινούνται στις όμορες περιοχές, τόσο της περιοχής διεξαγωγής του αγώνα όσο και των περιοχών υποδοχής (fan points) και μετακίνησης των φιλάθλων, θα τεθούν επίσης σε ετοιμότητα ώστε να συνδράμουν σε επείγοντα περιστατικά που θα προκύψουν. Στο ίδιο επίπεδο ετοιμότητας θα βρίσκεται και το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ).