Τέσσερις περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης εξιχνιάστηκαν στη  Φλώρινα, μετά από την κινητοποίηση του Τμήματος Ασφαλείας με αποτέλεσμα τη σύλληψη 54χρονου αλλοδαπού, ενώ αναζητούνται οι δύο συνεργοί του.

Η συμμορία των τριών παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από ευάλωτα στη συναισθηματική πίεση, ηλικιωμένα άτομα.

Απάτη κατά συναυτουργία

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών, συνελήφθη σε περιοχή της Φλώρινας, 54χρονος αλλοδαπός, ενώ γίνονται έρευνες προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των 3 συνεργών του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης κατά συναυτουργία.

Η τηλεφωνική απάτη

Αγνωστος άνδρας και άγνωστη γυναίκα τηλεφώνησαν σε 77χρονη στη Φλώρινα και προσποιούμενοι, ο μεν άνδρας τον «ιατρό», η δε γυναίκα φιλικό της πρόσωπο και υποστηρίζοντας ότι έχρηζε επειγόντως χειρουργικής επέμβασης, κατάφεραν να την εξαπατήσουν και να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 4.780 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο 54χρονος.

Η αστυνομική επιχείρηση

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 54χρονο σε περιοχή της Φλώρινας.

Τα ευρήματα

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 4.780 ευρώ, 2 κινητά τηλέφωνα, 2 κάρτες sim, καθώς επίσης και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε.

Οι  απόπειρες

Σημειώνεται ότι η δικογραφία σε βάρος των τριών κατηγορουμένων αφορά συνολικά τέσσερις περιπτώσεις απάτης καθώς οι τρεις δράστες αποπειράθηκαν με πανομοιότυπο τρόπο να εξαπατήσουν ακόμη 3 πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας.