Ένας Τούρκος υπήκοος συνελήφθη ως υπαίτιος για την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στο όρος Αιγάλεω, σύμφωνα με ενημέρωση του Βασίλη Κικίλια.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε ανάρτησή του αναφέρει ότι ο άνδρας ομολόγησε την πράξη του και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για νεαρό που διαθέτει κάρτα ασύλου.

«Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Βασίλης Κικίλιας.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά που ξέσπασε  το μεσημέρι τη Κυριακής σε δασική έκταση, στην περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής,  περιορίστηκε γρήγορα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση 43 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα και ένα ελικόπτερο, που έκανε ρίψεις από αέρος.