Μια… μικρή βόμβα έριξε χθες ο Βασιλής Φουρλής. Ο μετοχικός και διοικητικός ηγέτης του ομίλου Fourlis μιλώντας σε δημοσιογράφους αποκάλυψε πως σχεδιάζει νέα κίνηση στον χώρο των αθλητικών ειδών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα πρέπει να περιμένετε από εμάς αρκετές εκπλήξεις».

Ο Βασίλης Φουρλής, πρόεδρος του ομίλου Fourlis

Απέφυγε ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, εάν δηλαδή τα σχέδια του ομίλου αφορούν την αντιπροσώπευση κάποιας αλυσίδας ή κάποιου μεγάλου αθλητικού brand ή κάτι άλλο. Έσπευσε πάντως να προσθέσει πως ο τομέας των αθλητικών ειδών, στον οποίο δραστηριοποιείται μέσω της Intersport αναπτύσσεται ραγδαία και συνεισφέρει σημαντικά στα έσοδα του ομίλου (υψηλές αποδόσεις τον Μάρτιο και τον Απρίλιο).

«Πρόκειται για μια δυναμική αγορά που σήμερα πλέον φθάνει σε αξία από 600 εκατ. ευρώ έως 700 εκατ. ευρώ από 250 εκατ. ευρώ που ήταν στην κρίση. Ακόμη και η Gucci πλέον βγάζει παπούτσια», υπογράμμισε εμφατικά. Υπενθυμίζεται πως η Fourlis αποφάσισε να πουλήσει πριν από περίπου ενάμιση χρόνο το διεθνές brand «The Athlete’s Foot», το οποίο αντιπροσώπευε στην Ελλάδα για περίπου 8 χρόνια.

Πειραματίζεται με το franchise

Οι πρωτοβουλίες στον κομμάτι των αθλητικών ειδών περιλαμβάνουν και την είσοδο στον χώρο της δικαιόχρησης franchise. Σύμφωνα με τον κ. Φουρλή, ο όμιλος «πειραματίζεται» με τη δημιουργία συστήματος franchise σε περιοχές που δε βγαίνει οικονομικά ένα εταιρικό κατάστημα Intersport.

Οι πρώτοι υποψήφιοι για την ανάθεση του franchise, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του κ. Φουρλή, είναι μεμονωμένοι έμποροι που λειτουργούν ήδη καταστήματα αθλητικών και σήμερα δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε γνωστές μάρκες όπως Nike και Adidas μετά την απόφαση των τελευταίων να περιορίσουν δραστικά το δίκτυο συνεργατών τους, μέσω των οποίων πωλούνται τα προϊόντα τους.

Η Fourlis σκοπεύει να εκμεταλλευθεί το γεγονός πως αποτελεί έναν από τους προνομιακούς συνεργάτες των διεθνών brands, προκειμένου να διεισδύσει σε μικρότερες αγορές σε όλη την Ελλάδα με όχημα το franchise. Το project «δουλεύεται» αυτή τη στιγμή από τα στελέχη του ομίλου, και μόλις είναι έτοιμο θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Σε μικρότερες πιάτσες…

Η πρόθεση διείσδυσης σε μικρότερες πόλεις και περιοχές, πέρα από τα malls και τους δημοφιλείς εμπορικούς δρόμους πάντως αφορά και την αλυσίδα προϊόντων υγείας και ευεξίας Holland & Barrett. Το προηγούμενο διάστημα λειτούργησαν καταστήματα σε Χαλάνδρι και Νέα Σμύρνη με ενθαρρυντικά –όπως είπαν τα διοικητικά στελέχη της Fourlis – αποτελέσματα ενώ πολύ σύντομα θα λειτουργήσει και στη Νέα Ιωνία.

Να σημειωθεί πως ο όμιλος Fourlis αριθμεί 54 καταστήματα Intersport μόνο στην Ελλάδα, ενώ διαθέτει και ηλεκτρονικό κατάστημα. Την ίδια στιγμή, διαθέτει 32 καταστήματα στη Ρουμανία, 10 στη Βουλγαρία και 7 στην Κύπρο.

Το πρώτο τρίμηνο του 2024, οι πωλήσεις της Intersport που διαχειρίζεται ο όμιλος ανήλθαν σε 37,5 εκατ. ευρώ, ελαφρώς βελτιώμενα από το αντίστοιχο διάστημα του 2023 ενώ τα μεικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 2,3%, σε 16,1 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ot.gr