Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα σε βορειοδυτική κομητεία της Αγγλίας, όταν ένα αγόρι πυροβολήθηκε στο κεφάλι ενώ έψαχνε την μπάλα ποδοσφαίρου του.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα, ο 11χρονος έπαιζε με τους φίλους του στο Λέιλαντ, στο Λάνκασαϊρ, όταν η μπάλα που έπαιζε πετάχτηκε έξω από τον κήπο. Καθώς σκαρφάλωνε στον φράχτη για να την αναζητήσει, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από μεταλλικό σφαιρίδιο που πιστεύεται από τις αρχές ότι εκτοξεύτηκε από εναέριο όπλο.

Το αγόρι, που έφερε κάταγμα στο κεφάλι, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και τώρα αναρρώνει σε νοσοκομείο του Λίβερπουλ, ανακοίνωσε η αστυνομία του Λάνκασαϊρ.

«Κάποιος γνωρίζει»

Ο πυροβολισμός συνέβη στη Λεωφόρο Ρόντρεϊν, περίπου στις 19.20 μ.μ. τη Δευτέρα και η αστυνομία απευθύνει έκκληση για πληροφορίες.

«Το περιστατικό άφησε ένα νεαρό αγόρι με σημαντικά τραύματα και είναι ευτύχημα που δεν τραυματίστηκε πιο σοβαρά ή ακόμη δεν σκοτώθηκε», δήλωσε ο ντετέκτιβ Πολ Μπράουν.

«Διεξάγουμε διάφορες έρευνες για να προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε το άτομο ή τα άτομα που ευθύνονται», είπε και απηύθυνε έκκληση σε οποιονδήποτε μάρτυρα έχει σχετικό υλικό από κάμερες ασφαλείας να επικοινωνήσουν μαζί τους.

«Είμαι σίγουρος ότι κάποιος στην τοπική κοινωνία γνωρίζει ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό που συνέβη και θα τον προέτρεπα να έρθει να μας μιλήσει», δήλωσε ο αστυνόμος Μπράουν.