Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των προπονητών και των αρχηγών των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν στο Final Four της Euroleague. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ήταν σε αρκετά χαλαρή διάθεση κάτι που αποτυπώθηκε στις απαντήσεις τους.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στην παρουσία του Ολυμπιακού για τρίτη διαδοχική χρονιά στο Final Four τονίζοντας: «Έχουμε τρομερό κίνητρο που βρισκόμαστε εδώ, στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Δεν χρειάζεται έξτρα κίνητρο για ό,τι έγινε πέρσι, αυτό μας φτάνει. Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, όπως πάντα. Στην ομάδα έχουμε μαχητές, τους οποίους εμπιστευόμαστε απόλυτα.

Μιλάμε για ανθρώπους, το πιο σημαντικό για μας ήταν να είμαστε στην ίδια σελίδα με όλους. Χάσαμε σπουδαίους παίκτες το καλοκαίρι, αλλά ο σύλλογος είναι πάλι εδώ. Δημιουργήσαμε μια ομάδα ανθρώπων που πάλεψε σκληρά και αντιλαμβάνεται πού βρίσκεται, πόσο ταπεινοί πρέπει να είναι. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού που φτάνει σε Final Four για τρίτη σερί σεζόν. Τις δύο προηγούμενες χρονιές χάσαμε δύο αγώνες στο σουτ. Αν μπορώ να πω ότι έχουμε ένα μυστικό είναι πως έχουμε παίκτες που δεν είναι εγωιστές, που παίζουν για τον διπλανό τους και νοιάζονται.

Δεν βλέπουμε κάποιο VIDEO με τα buzzer beater του Μίτσιτς ή του Γιουλ. Αν με ρωτάτε, θα πω στους παίκτες να μην ξαναδώσουν στον Γιουλ το δικαίωμα να πάει από δεξιά με ντρίμπλα. Ως προπονητής της Μπαρτσελόνα έχω χάσει πάλι με τέτοιο τρόπο. Ξέρουμε πως είναι viral το καλάθι που έβαλε πέρσι. Δεν χρειάζεται να τους δείξουμε κάτι, απλά να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ας ελπίζουμε πως στο τέλος θα είμαστε πάλι εκεί, αλλά πιο τυχεροί».

«Το 2009 ήμουν εδώ ως οπαδός του Ολυμπιακού»

Στη συνέχεια μιλώντας για τις παρουσίες του σε Final 4 έκανε μια αποκάλυψη: «Το 2016 ήμουν με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, ήταν άλλη η κατάσταση. Ήταν απίστευτη η πρόκριση, παίξαμε στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ. Όπως λέω πάντα η πρώτη σου συμμετοχή είναι πάντα περίεργη. Όλη αυτή η κατάσταση με τα media, το πώς πρέπει να παίξεις. Χρειάζεται χρόνο και φορές για να πάρεις το τρόπαιο. Είναι πολύ δύσκολο για κάποιον πρωτάρη να τα καταφέρει.

Ήμουν εδώ και το 2009 ως οπαδός του Ολυμπιακού, βλέποντας τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό. Το Βερολίνο είναι φανταστικό. Ελπίζω πως φέτος θα δημιουργήσω διαφορετικές αναμνήσεις με την κατάκτηση του τίτλου».

Αταμάν: «Υπόσχομαι στους φίλους του Παναθηναϊκού ότι θα φέρουμε το 7ο αστέρι στο ΟΑΚΑ»

Από την πλευρά του ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε: «Ήταν μια μεγάλη πρόκληση να ανταποδώσω την υπόσχεση που έδωσα. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους συλλόγους της Ευρώπης. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Εύχομαι οι φίλοι του Παναθηναϊκού να απολαύσουν το Final Four. Τι να υποσχεθώ; Ξέρω ότι όλοι σκέφτονται το έβδομο αστέρι στη φανέλα. Υπόσχομαι λοιπόν ότι θα φέρουμε το 7ο αστέρι στο ΟΑΚΑ.

Δεν είναι μια διοργάνωση για εθνικές ομάδες. Φυσικά ως προπονητής από την Τουρκία εκπροσωπώ την πατρίδα μου, αλλά ταυτόχρονα εκπροσωπώ τον Παναθηναϊκό AKTOR. Δεν θεωρώ πως είναι σημαντικό από που προέρχεται ο καθένας. Το μείζον είναι να παίξουμε σκληρά για να κερδίσουμε. Η Φενέρμπαχτσε είναι ένας σπουδαίος σύλλογος. Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι, αλλά θα παλέψουμε. Έχω ήδη κερδίσει το τρόπαιο δύο φορές στο παρελθόν, θα προσπαθήσω γι ακόμη μια φορά. Όλοι οι συνάδελφοί μου όμως έχουν το ίδιο πράγμα στο μυαλό τους.

Αν διαλέξεις καλούς παίκτες με καλούς χαρακτήρες, αν δουλεύεις καλά με το επιτελείο σου. Είτε έχεις έναν είτε δέκα νέους παίκτες, δεν κάνει τη διαφορά. Δεν φοβηθήκαμε ποτέ να βάλουμε μεγάλους στόχους. Τώρα που είμαστε εδώ, ο μεγαλύτερος στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου στο Final Four.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι ενδιαφέρθηκαν για μένα και την ομάδα, χθες. Δεν θα ήθελα να μιλήσω τώρα για κάτι μικρό που συνέβη, για κάτι που θεωρώ πως δεν αντιπροσωπεύει όλη την οικογένεια της Φενέρμπαχτσε. Είδαμε απλά δεκαπέντε προκλητικούς ανθρώπους, δεν εκφράζουν τον οργανισμό της Φενέρμπαχτσε αυτοί. Εδώ είμαστε μόνο για το μπάσκετ.

Δεν πιστεύω σε κατάρες ή κάτι άλλο (για την απουσία της ομάδας από το Final Four). Πιστεύω στους παίκτες μου και το επιτελείο μου. Είναι μια νέα εποχή, με νέο προπονητή και νέους παίκτες».

Η χιουμοριστική προτροπή του Γιασικεβίτσιους στον Αταμάν

Εκείνος που ήταν σε τρελά κέφια ήταν με διαφορά ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο κόουτς της Φενέρμπαχτσε αρχικά θυμήθηκε την προηγούμενη παρουσία του στο γήπεδο του Βερολίνου και τη συνέδεσε με τον Κώστα Σλούκα.

«Το Final Four του 2009 ήταν το καλύτερο όλων των εποχών θεωρώ. Ήρθα στο γήπεδο, παρατήρησα πως άλλαξε το όνομα του γηπέδου. Πιο πριν, ήταν το Ο2 Arena, μετά ήταν η Mercedes Benz-Arena. Τώρα είναι η Uber Arena. Αυτό που έμαθα πριν έρθουμε είναι πως ο Κώστας Σλούκας ήταν εκτός δωδεκάδας σε εκείνον τον αγώνα. Εργκίν, μήπως να το σκεφτείς για αύριο;» είπε αστειευόμενος ο Λιθουανός με τον Αταμάν να του απαντά: «Στο ΟΑΚΑ που κερδίσαμε, ο Κώστας έλειπε. Ίσως το ξανακάνουμε».