Γνώριμος των Αρχών ήταν ο 24χρονος που συνελήφθη την Τετάρτη μετά την επίθεση σε 20χρονη κοπέλα στην Ερμού. Όπως έγινε γνωστό ο δράστης κατάγεται από το Αφγανιστάν και στο παρελθόν έχει απασχολήσει την αστυνομία.

Συγκεκριμένα, είχε συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών. Παράλληλα, υπήρξε εγκλεισμός του σε ψυχιατρικές κλινικές, με τον ίδιο να είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Δεν είχε γίνει σε βάρος του καμία άλλη καταγγελία για επίθεση σε γυναίκα, επειδή όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, τα θύματά του δεν ήθελαν να δώσουν συνέχεια. Κάποια από αυτά πάντως τον αναγνώρισαν και μίλησαν στο Live News.

«Τον γνώρισα στην εικόνα που έχετε. Ερχόταν εδώ και καθόταν στην είσοδο της πολυκατοικίας. Και τους είπα εγώ να φύγει να περάσω και μετά ήρθε από πίσω και με κοπάνησε, τυχερή ήμουν γιατί με κοπάνησε στα γυαλιά μου» ανέφερε εργαζόμενη σε κατάστημα της Ερμού.

Στη συνέχεια είπε: «Άλλες φορές με έσπρωχνε, άλλες φορές μου μιλούσε άσχημα και 2-3 φορές είχε βγάλει μαχαίρι. Το ξέραμε ότι κρατάει μαχαίρι όλοι οι εργαζόμενοι της περιοχής».

Η ίδια όπως μας λέει, θεωρούσε πως αυτό που συνέβη χθες το μεσημέρι στην Ερμού ήταν αναπόφευκτο από τη στιγμή που ο 24χρονος συνέχιζε να κυκλοφορεί ελεύθερος. «Πολλές φορές μας είχε επιτεθεί με σπρωξιές και είχε δείξει μαχαίρι. Ξέρουμε ότι τον έχει πιάσει πολλές φορές η αστυνομία».

Η αδιαφορία και η απάθεια ορισμένων, όπως λέει στο Live News η νεαρή υπάλληλος καταστήματος, έκανε τα πράγματα όλο και πιο επικίνδυνα κατά διαστήματα.