Φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα είναι κατά την πλειονότητά τους όσοι θεατές θα παρακολουθήσουν τους αγώνες του Final Four της Euroleague στο Βερολίνο (24-26 Μαΐου). Όπως ανέφερε ο γεν. διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, η ζήτηση ήταν μεγαλύτερη «ακόμα και από το Βελιγράδι» χαρακτηρίζοντας όλο αυτό που συνέβη «κάτι εξωπραγματικό».

Αν και οι τέσσερις φιναλίστ έλαβαν μόνο 539 εισιτήρια η μία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους, «τα λιγότερα από όλα τα Final Four που έχουμε συμμετάσχει», η Uber Arena πρόκειται να βαφτεί στα κόκκινα θυμίζοντας την αντίστοιχη εικόνα του ΣΕΦ.

Κι αυτό διότι κατά τον κ. Λεπενιώτη «η εικόνα που έχουμε επίσημα από την Euroleague είναι ότι αυτή τη στιγμή 4.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού έχουν προμηθευτεί εισιτήρια, 2.000 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, 1.500 φίλαθλοι της Φενέρ και λιγότεροι από 1.000 της Ρεάλ».

«Έπρεπε να δοθούν περισσότερα εισιτήρια στις τέσσερις ομάδες»

Συνολικά ο παράγοντας του Ολυμπιακού εξέφρασε την άποψη πως «θα υπάρχουν 5.000 Ολυμπιακοί στο γήπεδο του Βερολίνου», παρόλο που την ίδια ώρα «ήταν πάρα πολύ δύσκολο να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο». Γι’ αυτό και υποστήριξε πως «έπρεπε να δοθούν περισσότερα εισιτήρια στις τέσσερις ομάδες».

Ο χειρισμός αυτός από τη διοργανώτρια αρχή αποδείχθηκε λανθασμένος, όπως προσέθεσε, καθώς «όταν πηγαίνουν στο Final Four ομάδες με μεγάλη βάση φιλάθλων, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η Φενέρ ή η Μακάμπι, δημιουργούνται τρομερά προβλήματα». Πολύ περισσότερο δε όταν «εισιτήρια που έχουν αγοραστεί νωρίτερα πωλούνται σε πολλαπλάσιες τιμές στο ίντερνετ».

Ο Νίκος Λεπενιώτης δήλωσε πάντως χαρούμενος για το γεγονός πως «αρκετοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού είχαν προμηθευτεί εισιτήρια νωρίτερα, μέσα από τη διαδικασία πώλησης της EuroLeague». Είναι ένα στοιχείο που εκπέμπει «εμπιστοσύνη στην ομάδα». Ταυτόχρονα όμως «μας γεμίζει πολύ ευθύνη και διάθεση να δώσουμε πίσω στον κόσμο πολύ μεγάλη χαρά», όπως κατέληξε στις δηλώσεις του.