Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ατύχημα με την πτώση της σιδερένιας πόρτας σε σχολείο της Κηφισιάς διέταξε ο εισαγγελέας.

Παράλληλα έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το περιστατικό, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Η εισαγγελική εντολή είναι -με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης- να συλλέχθουν όλα τα στοιχεία, ώστε να συμπληρωθούν βασικά τμήματα της δικογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υλικό της υπόθεσης δεν υπάρχουν ακόμα η ιατροδικαστική έκθεση και οι καταθέσεις από γονείς μαθητών ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη που έχει ήδη ζητηθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης από την Αστυνομία.

Επίσης, δεν έχουν περιληφθεί τα στοιχεία για το πώς παρελήφθη το έργο της τοποθέτησης της νέας καγκελόπορτας, δηλαδή από ποιον υπεύθυνο, με ποιον τρόπο κλπ.

Έτσι είναι πιθανό η έρευνα να επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με την ανάθεση/υλοποίηση του επίμαχου έργου.

Τον έσωσε η τσάντα

Το 9χρονο αγοράκι φαίνεται πως γλίτωσε τα χειρότερα λόγω της σχολικής τσάντας που φορούσε στην πλάτη του. Στάθηκε ως προστατευτικό για αυτόν, με την πόρτα που έπεσε πάνω του να ζυγίζει 150 κιλά.

Η Λήδα Μπλαμούτση, μέλος Δ.Σ. δημοτικού σχολείου περιέγραψε:
«Μετά από τρία τέσσερα παιδιά που βγήκαν άρχισε να κουνιέται η πόρτα και έπεσε πάνω στο πέμπτο παιδάκι που βγήκε από την πόρτα. Ευτυχώς, για καλή τύχη, ήταν γονείς που περίμεναν τα παιδιά και καταφέρανε δύο μανάδες να περιορίσουν τη φόρα που έπεσε η πόρτα και δεν το πλάκωσε με όλη τη δύναμη».

Τα νεότερα για την υγεία του μαθητή

Ο ανήλικος μαθητής νοσηλεύεται στο Παίδων Πεντέλης με κάταγμα στην σπονδυλική στήλη και αιμάτωμα στο κεφάλι, ωστόσο η κατάστασή του είναι ελεγχόμενη.

«Κατά την κλινική εξέταση είχε πλήρη επικοινωνία, πλήρη κινητικότητα και αισθητικότητα και ήταν αιμοδυναμικά σταθερός. Έγιναν οι απαραίτητες κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις και παραμένει εκτός κινδύνου νοσηλευόμενος στη Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης για περαιτέρω παρακολούθηση και έλεγχο», λέει το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του.

Ο εργολάβος ισχυρίστηκε πως είπε στην υποδιευθύντρια πως η καγκελόπορτα δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ακόμα, κάτι που το σχολείο διαψεύδει.

«Ο εργολάβος παρέδωσε την πόρτα χωρίς να βάλει καμία κορδέλα, κανένα μέτρο προστασίας, παρέδωσε τα κλειδιά στην υποδιευθύντρια και έφυγε. Δεν ειπώθηκε κάτι ότι δεν έπρεπε να λειτουργήσει», δήλωσε εκπαιδευτικός.

Ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης, πρόεδρος συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αμαρουσίου ανέφερε:
«Διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή ότι η πόρτα είναι ασφαλής, τελείωσαν οι διεργασίες, μπορούν να την χρησιμοποιήσουν και για αυτό η πόρτα χρησιμοποιήθηκε, γιατί αν τους έλεγαν όχι, υπήρχαν και άλλες δύο πόρτες που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν».

Γονείς και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων έκαναν στάση διαμαρτυρίας νωρίς το πρωί, αναφέροντας πως στο παρελθόν έχουν αντιμετωπίσει και άλλα προβλήματα.

«Να προσέχουν λίγο παραπάνω όταν πρόκειται για παιδιά, μαθαίνω, σήμερα το πρωί το έμαθα, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που έκανε τις εργασίες είχε κάνει άλλες δύο φορές στο σχολείο μας πράγματα τα οποία έχουν βγει λάθος και εκεί. Έπεσε ένα στέγαστρο άλλη φορά, άλλη πόρτα», σημείωσε γονέας.

Τι υποστηρίζει ο Δήμος Κηφισιάς

Ανακοίνωση για το ατύχημα σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης, εξέδωσε ο Δήμος Κηφισιάς.

Η δημοτική Αρχή κάνει αναφορά στις αυτοψίες που έχουν γίνει στις σχολικές μονάδες της πόλης από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της και στις άμεσες παρεμβάσεις όπου εντοπίζεται πρόβλημα, ενώ στο τέλος τονίζει ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης με τον εργολάβο, που εκτελούσε τις εργασίες στο συγκεκριμένο σχολείο.