Με χειροπέδες στα χέρια οι επτά συλληφθέντες της εγκληματικής οργάνωσης που είχαν δημιουργήσει διευθυντικά στελέχη και υπάλληλοι της Εφορίας Χαλκίδας οδηγήθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της πόλης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023 οι εφοριακοί εκβίαζαν  επιχειρηματίες. Εάν πλήρωναν, τότε και μόνο τότε διεκπεραίωναν τις φορολογικές εκκρεμότητες τους. Έτσι, μέσα σε διάστημα μόλις τριών μηνών απέσπασαν συνολικά 95.600 ευρώ από 17 περιπτώσεις.

Η δομή της οργάνωσης

Εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ., ήταν η 50χρονη Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, ενώ δεξί της χέρι ήταν η υπεύθυνη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας 67 ετών.

Σημαντικά μέλη στη δομή της συμμορίας ήταν τρεις ακόμη εργαζόμενοι της Εφορίας. Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ελέγχου 52 ετών,  ο Προϊστάμενος στο Τμήμα Εσόδων 54 ετών και ένας υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας 50 ετών.

Αναμεσά στους συλληφθέντες είναι μια 56χρονη διεκπεραιώτρια και ένας 62χρονος λογιστής οι οποίοι ανήκαν στην υποομάδα που είχε δημιουργήσει η Αρχηγός της οργάνωσης.

Το «φακελάκι» των 10.000 ευρώ

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την Δευτέρα όταν  ένα από τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως λίγη ώρα νωρίτερα είχε δώσει έναν λευκό φάκελο με 10.000 ευρώ στην Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, μετά από εκβιασμό που είχε υποστεί από υπάλληλους της εφορίας.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν επιτόπου οι αξιωματικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων βρήκαν τα χρήματα την ύπαρξη των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει η 50χρονη. Μάλιστα σε έρευνες  που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων ανάμεσα σε άλλα βρέθηκαν και σχεδόν 79.000 σε μετρητά.

«Το κάνουμε χρόνια και περνούσαμε όλοι καλά»

Οι Αρχές θεωρούν δεδομένο ότι η δράση του κυκλώματος προϋπήρχε και αυτό το στηρίζουν σε όσα τους είπε προφορικά η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας. Όπως ανέφερε στο MEGA ο Μαρίνος Αλειφέρης η 50χρονη τόνισε πως όταν εκείνη ανέλαβε την υπηρεσία δύο από τις κατηγορούμενες την ενημέρωσαν ότι αυτό γινόταν και πριν από εκείνη.

«Αυτό κάναμε τα προηγούμενα χρόνια και περνούσαμε όλοι καλά. Μπορείς να βγάζεις κάτι παραπάνω για τις δικές σου ανάγκες» φέρονται να της είπαν χαρακτηριστικά. Για αυτό το λόγο στην ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν δεδομένο ότι πλέον θα ανοίξουν και άλλα στόματα και θα έρθει στο φως της δημοσιότητας η πλήρη δράση του κυκλώματος.