Χειροπέδες στη διευθύντρια, στον υποδιευθυντή και σε πέντε υπαλλήλους φόρεσαν οι αστυνομικές Αρχές μετά από έλεγχο που έκανε κλιμάκιο στελεχών των εσωτερικών υποθέσεων στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για δωροδοκία, δωροληψία και διαφθορά και αναμένεται να οδηγηθούν στα δικαστήρια. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από καταγγελίες πολιτών της Χαλκίδας.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί 17 περιπτώσεις εκβιασμών, από τις οποίες η εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από εφοριακούς και ιδιώτες, αποκόμισε παράνομο όφελος ύψους 95.600 ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών.

Έτσι έφτασαν στην εξάρθρωση της οργάνωσης

Για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση χθες, Τρίτη 21 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν συνολικά 7 μέλη της, εκ των οποίων 5 υπάλληλοι και 2 ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 6 άτομα.

Όπως είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε πριν από τρεις-τέσσερις μήνες όταν έφτασε γραπτή καταγγελία στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Τότε, ξεκίνησαν να παρακολουθούν το τηλέφωνο της διευθύντριας και άλλων υπαλλήλων της εφορίας. Η διευθύντρια έχει διαπιστωθεί πως χρησιμοποιούσε κινητό τηλέφωνο στο όνομα ενός ατόμου με καταγωγή από την Αλβανία.

Η διευθύντρια βρισκόταν σε αυτή τη θέση από τον Σεπτέμβριο του 2023 αλλά νωρίτερα εργαζόταν ως υπάλληλος στο ΔΥΟ Χαλκίδας. Το κύκλωμα λειτουργούσε πολλά χρόνια, τουλάχιστον από το 2020, όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης.

Σε προσωρινή αργία τέθηκαν οι υπάλληλοι που συνελήφθησαν

Σε προσωρινή αργία τίθενται οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Χαλκίδας που συνελήφθησαν για διαφθορά, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή. Ο Διοικητής της Αρχής προχώρησε σε σχετική δήλωση για την υπόθεση, τονίζοντας ότι η ανοχή είναι μηδενική και αδιαπραγμάτευτη σε κάθε μορφή παραβατικότητας.

«Από την πρώτη στιγμή, που ενημερωθήκαμε για το περιστατικό, βρισκόμαστε – όπως πάντα – σε διαρκή και στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, παρέχοντας κάθε χρήσιμο στοιχείο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Αυτό κάνουμε και με το σύνολο των διωκτικών και δικαστικών αρχών για την υποβοήθηση ερευνών σε υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος, φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου και διαφθοράς», τονίζει ο κύριος Πιτσιλής.

«Η μηδενική μας ανοχή είναι αυτονόητα αδιαπραγμάτευτη σε κάθε μορφή παραβατικότητας, από όπου και αν προέρχεται. Το ίδιο και η τήρηση του νόμου, τόσο από τους πολίτες, όσο και από το σύνολο των εργαζομένων της ΑΑΔΕ. Συνεχίζουμε να υπηρετούμε πιστά το δημόσιο συμφέρον, θωρακίζοντας τους πολίτες, την οικονομία και την κοινωνία από κάθε είδους παραβατικές και εγκληματικές δραστηριότητες», καταλήγει.