Η ελληνική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση «να συνταχθεί επιτέλους στην σωστή πλευρά της Ιστορίας» και ν’ αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος, όπως υποστήριξε σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

Με αφορμή το γεγονός πως «οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα προχωρήσουν στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους» και την πιθανότητα την ίδια διπλωματική τακτική «να ακολουθήσουν και άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε», το νεοπαγές κόμμα ζητά ανάλογα να πράξει και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη θέση της Νέας Αριστεράς είναι η Ευρώπη αυτή «που στέκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας», άρα και «η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα να συνταχθεί» μαζί της.

Αυτό θα συμβεί αφού πρώτον «προχωρήσει στην αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με βάση το ομόφωνο ψήφισμα του ελληνικού κοινοβουλίου το 2015» δεύτερον «εγκαταλείψει την στρατηγική του πιο προθυμου και ένθερμου συμμάχου του Νετανιάχου» και τρίτον «αποσύρει την φρεγάτα Ύδρα από τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά θάλασσα».

Μάλιστα η Νέα Αριστερά κάλεσε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθούν, διότι «τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης δεν μπορούν άλλο να σιωπούν για το μικροπολιτικό τους συμφέρον».