Μια ακόμα υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος με επίκεντρο ανεκτέλεστες συμβάσεις που αφορούν εργασίες συντήρησης τρένων αλλά και μισθώματα ακινήτων που φέρονται να έμειναν ανείσπρακτα έρχεται στο φως της δημοσιότητας μετά την παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος στελεχών εταιρειών που σχετίζονται με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Λίγους μήνες μετά την άσκηση ποινική δίωξης από την Ευρωπαϊκή εισαγγελία για τη σύμβαση 717 που αγορά στην σηματοδότηση του σιδηροδρομικού δικτύου, ο οικονομικός εισαγγελέας αυτή τη φορά έδωσε παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος οκτώ στελεχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΓΑΙΑ ΟΣΕ και της ΕΕΣΤΥ της περιόδου 2017-2018.

Η δίωξη περιλαμβάνει κατά περίπτωση για τα 8 πρόσωπα το κακούργημα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία. Τα ποινικά ελεγχόμενα πρόσωπα φέρονται να μην εκτέλεσαν πλήρως τη σύμβαση συντήρησης τρένων για ποσά ύψους 5,5 εκατ.ευρώ και να μην εισέπραξαν μισθώματα ακινήτων συνολικού ποσού 2,5 εκατ.ευρώ.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε με παραγγελία της Οικονομικής Εισαγγελίας, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την εισαγγελική έρευνα για την υλοποίηση ή όχι της επίμαχης σύμβασης δεν πιστοποιήθηκε η εκτέλεση του έργου συντήρησης των τρένων για 5,5 εκατομμύρια ευρώ που είχαν καταβληθεί.

Επιπλέον από την έρευνα φέρεται να προέκυψε ότι τα σιδηροδρομικά στελέχη, με συνεχείς παρατάσεις στην έναρξη μίσθωσης ακινήτων, δεν φρόντισαν ώστε να εισπραχθούν τα μισθώματα με αποτέλεσμα να χαθούν 2,5 εκατομμύρια ευρώ.Μετα την άσκηση της δίωξης η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία οι κατηγορούμενοι.