Αναγκάστηκε λόγω του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη να φέρει τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε ο σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Action24».

Απαντώντας σε σχόλιο του δημοσιογράφου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει για την ισότητα στον γάμο πολύ πριν εμφανιστεί ο Στέφανος Κασσελάκης και μάλιστα έχει εδώ και χρόνια οικονομικό σύμβουλο τον κ. Πατέλη ο οποίος έχει μιλήσει ανοικτά για τον γάμο του με τον σύντροφό του, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος υπογράμμισε πως «αυτό είναι και λίγο αυτό που ονομάζουμε «ροζ πολιτική» γιατί όταν είσαι 4 χρόνια κυβέρνηση και δεν το έχεις φέρει, και μας έλεγε κοιτάξτε έχω αυτόν, όχι γιατί είναι καλός αλλά γιατί είναι διαφορετικός. Ήρθε ο κ. Κασσελάκης και αναγκάστηκε για να εμποδίσει και άλλη διαρροή να φέρει τον γάμο των ομόφυλων».

Πρόσθεσε επίσης ότι «εμείς μείναμε συνεπείς στις ιδέες και τις απόψεις μας σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος αγκάλιασε τη λαϊκοδεξιά».

Ακολούθως πρόσθεσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς άνοιξε διάπλατα τις πόρτες σε ακραία στοιχεία στη Νέα Δημοκρατία που τα βρήκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε αυτήν την πολιτική. Στη συνέχεια είπε ότι ο πρωθυπουργός έφερε πολλά στελέχη από το λεγόμενο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ.