Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, με κόμματα και υποψηφίους να τρέχουν στο κυνήγι της ψήφου.

Το θέμα της ακρίβειας κυριαρχεί, λέει, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος του κόμματος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ», Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έχει ξεκινήσει την προεκλογική του καμπάνια.

«Γυρνάω όλη την Αττική και όλη την κεντρική Μακεδονία και όπου αλλού μπορώ να προλάβω, πηγαίνω. Είναι πάρα πολύ καλός ο κόσμος μαζί μου. Αυτό που κάνουμε, να πηγαίνουμε πάρα πολλοί υποψήφιοι σε όποιες γωνιές της χώρας υπάρχει κόσμος, από τις καφετέριες μέχρι τα γήπεδα, η υποδοχή είναι πάρα πολλή ζεστή, το δε θεματολόγιο είναι ένα: το κόστος ζωής».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Μου είχε κάνει εντύπωση το ποσοστό της ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα. Τον καιρό που ήμουν υπουργός, επί μνημονίων, ήταν 75%. Τώρα είναι 60%. Το 2005 ήταν 85%. Τώρα υπάρχουν 3 – 4 παράγοντες που έχουν μειώσει την ιδιοκατοίκηση και είναι εντυπωσιακό αυτό. Είναι φούσκα αυτό, είναι βέβαιο ότι θα σκάσει. Όταν η προσφορά είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση, θα σκάσει. Είναι ένα στοιχείο της οικονομικής ανάπτυξης που η κυβέρνηση  παρουσιάζει σήμερα, αλλά είναι φούσκα».

«Η Ευρώπη πρέπει να γίνει φθηνότερη αλλά στην Ελλάδα έχει παροξυνθεί. Υπάρχουν βασικές αιτίες αυτής της πολύ μεγάλης διαφοράς. (…) Οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ευνοεί τα καρτέλ πάσης μορφής, με κορυφαία τις τράπεζες ή τις τηλεπικοινωνίες. Είμαστε η ακριβότερη χώρα σε αυτά. (…) Η κυβέρνηση έχει κάνει 23 απόπειρες εναντίον της ακρίβειας και δεν τα καταφέρνει, όλο και αυξάνονται οι τιμές. Μέσα στους τέσσερις λόγους για τους οποίους μειώνεται η ιδιοκατοίκηση, ο ένας είναι ότι κάποιοι πωλούν τα σπίτια τους για να ζήσουν, να βγάλουν τις ανάγκες τους».

«Η κυβέρνηση αυτή έχει το μειονέκτημα να έχει χάσει τη μάχη τελείως, να είναι μονόπλευρη υπέρ των καρτέλ και από την άλλη πλευρά, πολιτικά, να μη χάνει. Η εσωτερική δυσαρέσκεια που έχει παραχθεί στους κόλπους του κυβερνητικού κόμματος είναι πάρα πολύ μεγάλη».