Μπορεί οι ειδικοί να μας έχουν προετοιμάσει για το μίνι καύσωνα που θα έρθει στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, ωστόσο τη Δευτέρα και την Τρίτη το θερμόμετρο έπεσε αρκετά. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα το meteo.gr.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε σε σταθμούς του δικτύου που λειτουργούν σε χιονοδρομικά κέντρα και ορεινά καταφύγια ήταν στο Βαθύσταλο Παρνασσού με -3,6 °C. Εκεί σημειώθηκε και η χαμηλότερη θερμοκρασία της Τρίτης με το θερμόμετρο να βρίσκεται ελάχιστα πάνω από το 0 (0,3 βαθμοί Κελσίου).

Την ίδια ώρα τη Δευτέρα στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας έπεσε μέχρι τους 1,9 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τρίτη στο Διδυμότειχο έφτασε μέχρι τους 3,8. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι τιμές ελάχιστης ημερήσιας θερμοκρασίας για αυτή την περίοδο είναι περίπου 7-8 °C κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Που έφτασε τους 30;

Την ίδια ώρα σε άλλες περιοχές το θερμόμετρο έφτασε ακόμα και τους 30 βαθμούς. Για την ακρίβεια τόσο κατέγραψε το θερμόμετρο στο Κρανίδι. Από κοντά ήταν η Ξυλοκέριζα Κορίνθου και η Στυλίδα.