Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι λάτρης του αθλητισμού. Παρακολουθεί όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα από κοντά. Πηγαίνει στο γήπεδο να δει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, αλλά και τον τελικό της ΕΠΣ Χανιών.

Παρακολουθεί τα Final 4 του ευρωπαϊκού μπάσκετ και απαντά σε όλες τις ερωτήσεις του Βασίλη Σκουντή που αφορούν μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Παράλληλα, τον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με το πινκ πονγκ. Αυτά τα γνωρίζουν όλοι όσοι βρίσκονται κοντά του. Αυτό που μαθαίνουν όσοι παρακολουθούν το ρεπορτάζ του ΠαΣοΚ σε αυτή την προεκλογική περίοδο  είναι, πως εκτός από λάτρης του αθλητισμού, είναι παράλληλα και λάτρης του καλού φαγητού.

Το «οικογενειακό» τραπέζι

Μετά την ανάρτηση του την ημέρα της μητέρας και την υπόσχεση του πως θα γυρίσει τα τάπερ με το μαγειρεμένο φαγητό πίσω στο πατρικό του σπίτι και μάλιστα πλυμένα, ήρθε στο φως ακόμα ένα «οικογενειακό τραπέζι» με καλό φαγητό.

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Όπως πρώτο μετέδωσε το ΒΗΜΑ, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κάλεσε και τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος σε γνωστό εστιατόριο στο Γουδί, προκειμένου να γευματίσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για την τρέχουσα προεκλογική περίοδο.

Στην ανάπαυλα αυτής της δύσκολης και συνάμα απαιτητικής χρονικής συγκυρίας, υποψήφιοι ευρωβουλευτές από κάθε γωνιά της χώρας βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ. Συζήτησαν μαζί του, τσούγκρισαν τα ποτήρια τους κι αντάλλαξαν απόψεις για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα και το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα.

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Οι δύο επισκέψεις

Το τραπέζι του διαλόγου των 32  υποψηφίων ευρωβουλευτών που βρέθηκαν στο εστιατόριο, καθώς 10 από αυτούς απουσίαζαν εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων,  απασχόλησαν κυρίως δύο επισκέψεις, υψηλών συμβολισμών.

Η πρώτη επίσκεψη θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για αυτή που θα πραγματοποιήσει ο Νικόλας Σμιτ, ο ευρωπαίος υποψήφιος της ομάδας των σοσιαλιστών και η παραμονή του στην πολύπαθη Θεσσαλία. Οι συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί και τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν.

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η δεύτερη επίσκεψη αφορά αυτή που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην Τουρκία. Με τον Νίκο Ανδρουλάκη να αναφέρεται σε διάλογο που είχε με συνδαιτημόνες του συντροφικού αυτού τραπεζιού στη μετατροπή της  Μονής της Χώρας σε τζαμί και να τονίζει πως «έπρεπε πολύ νωρίτερα να έχουμε κάνει διάβημα στην Ευρώπη και βέβαια σε όλα τα διεθνή fora για να προστατεύσουμε αυτά τα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς»

Το εκλογικό στοίχημα

Το δείπνο εργασίας και σύσφιξης σχέσεων όπως το χαρακτηρίσανε οι παρευρισκόμενοι ολοκληρώθηκε όπως ξεκίνησε σε καλό κλίμα. Με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ να εύχεται καλό αγώνα σε όλους και να τονίζει πως ενωμένοι θα συνεχίσουν να παλεύουν, ώστε την Κυριακή 9 Ιουνίου όλοι μαζί να πανηγυρίσουν μαζί μία ακόμη εκλογική νίκη.

Ο εκλογικός στόχος, η κατάκτηση της δεύτερης θέσης, έχει ξεπεράσει μεγάλα εμπόδια, ωστόσο στη Χαριλάου Τρικούπη «υπάρχει διάθεση μάχης μέχρι την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες».

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το βίντεο από το γεύμα