Ο Ολυμπιακός γράφει νέες σελίδες στην ένδοξη ιστορία του και μπροστά του βρίσκεται η μεγαλύτερη πρόκληση από ιδρύσεώς του. Να βρεθεί σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ. Υποδέχεται (22:00/COSMOTESPORT2) την Αστον Βίλα στον επαναληπτικό ημιτελικό του Conference League.

Στην πρώτη αναμέτρηση ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, καθώς επιβλήθηκε 4-2 στο «Βίλα Παρκ». Σκορ που του δίνει σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Ωστόσο τίποτα δεν έχει τελειώσει κι οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να κάνουν κατάθεση ψυχής για να πάρουν την πρόκριση, όπως γράφει το sportday.gr.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε και χθες στους παίκτες του πως το σκορ του πρώτου αγώνα δεν λέει κάτι. Η Αστον Βίλα είναι μία άκρως επιθετική ομάδα και μπορεί να σκοράρει. Κατά συνέπεια τους επεσήμανε πως θα πρέπει να δουν το παιχνίδι σαν έναν… τελικό, στον οποίον πρέπει να νικήσουν. Ζήτησε απόλυτη συγκέντρωση και πειθαρχία στην άμυνα. Ειδικά για την αμυντική λειτουργία δεν θέλει να δει λάθη σαν κι αυτά που έγιναν στην πρώτη αναμέτρηση.

Για τον λόγο αυτό έκανε νέα… εντατικά μαθήματα τις τελευταίες ημέρες για την αμυντική λειτουργία, δείχνοντας φάσεις σε βίντεο. Φουλ αναλύσεις και στην επιθετική λειτουργία με προβολή βίντεο και χθες.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει αναλύσει και την παραμικρή λεπτομέρεια και περιμένει απ’ τους παίκτες του να πραγματοποιήσουν μία εξαιρετική εμφάνιση, όπως στο πρώτο ματς.

Αναφορικά με την ενδεκάδα, αναμένεται να γίνει μία αλλαγή. Αυτή θα αφορά το αριστερό άκρο της άμυνας, αφού ο Φρανσίσκο Ορτέγκα έχει ακόμα ενοχλήσεις στον αριστερό του αστράγαλο. Τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Κίνι, με τον Ρίτσαρντς να δίνεται αμφίβολος. Από εκεί και πέρα, το 4-3-3 αναμένεται να μην αλλάξει, με τους άλλους δέκα παίκτες να είναι οι εξής: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Εσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο, Ποντένσε, Φορτούνης, Ελ Καμπί